KCM Markaryd

DIN KUNSKAP I CENTRUM

Välkommen till Kunskapscentrum i Markaryd – välkommen till KCM

Vi vill vara din bästa skola.

Vi tror att den som kommer till oss gör det med målet att få bästa möjligheten att studera vidare, att kunna få ett arbete och att utvecklas därifrån man är.

Vi har förutsättningarna för trivsel och trygghet och vi har lärare med mycket hög kompetens – det är då man kan lära sig.

Vårt uppdrag är att hjälpa varje elev till sitt bästa resultat. Det är så vi jobbar. Elevens bästa skola – det är vårt mål.

Elevhemmet – Ett eget rum på skolan
KCM är en av få skolor i landet som erbjuder boende för elever. Du har kompisarna nära dig och kan plugga, sporta och ta det lugnt tillsammans. Många får nya vänner för livet! Elevhemmet ligger i anslutning till skolan bredvid KCMs matsal, bowlinghall, styrkehall och simhall.

Programutbud på KCM
Barn- och fritidsprogrammet
– Pedagogiskt arbete

Ekonomiprogrammet
– Juridik
–Ekonom

El- och energiprogrammet
– Automation
– Elteknik
– Dator- och kommunikationsteknik

Naturvetenskapsprogrammet
– Naturvetenskap
– Naturvetenskap och samhälle

Samhällsvetenskapsprogrammet
– Beteendevetenskap
– Samhällsvetenskap

VVS- och fastighetsprogrammet
– Kyl- och värmepumpsteknik
– VVS

Introduktionsprogrammen

VVS & Fastighetsprogrammet
Hösten 2014 blev KCM certifierad som Förstklassig Skola av VVS- branschen.
Med lärare direkt ifrån VVS-företag i nybyggda lokaler och med stark stöttning från lokalt näringsliv har KCM en av landets bästa utbildningar.

NIU FOTBOLL
Höstterminen 2016 startade vi NIU-fotboll, Nationell idrottsutbildning som innebär att KCM uppfyller de krav som Svenska Fotbollsförbundet och Skolverket har om t.ex kvalitet på anläggningar, tränare och stöd inom idrotts- fysiologi, -medicin, -psykologi och -nutrition. Här får eleverna 3-4 träningspass under skoltid varje vecka under ledning av Lars Jacobsson UEFA Pro Diploma och Henrik Fransson målvaktstränare Diplomkurs Avancerad.