Lunds dans- och musikalgymnasium

Spetsutbildningar i dans och musikal

Brinner du för sång, dans eller teater? 

Lunds dans- och musikalgymnasium erbjuder riksrekryterande estetiska spetsutbildningar med inriktningarna dans och musikal. Vi bygger upp en allsidig träning för dig som älskar att stå på scenen och funderar på om du vill ha som yrke att framträda inför publik. Under dina tre år på skolan får du god tid på dig att utveckla din talang och ditt konstnärliga skapande. Du får även prova på artistyrket i ett antal stora dans- eller musikalproduktioner.

Utbildningarna är högskoleförberedande, och du får en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Om du önskar kan du välja till extra teoriämnen som individuellt val. Och vi lovar dig att du kommer att ha nytta av kreativiteten och kommunikationsträningen härifrån oavsett framtida yrkesval!

Lärarna i skolans estetiska ämnen har alla egna erfarenheter av att stå på scenen och vet vad som krävs för att utvecklas som artist. Många av våra tidigare elever har gått vidare till eftertraktade vidareutbildningar eller jobb på scenen.

Skolan finns i centrala Lund, i samma byggnad som Lunds Stadsteater.

Antagningen till skolan baseras på betyg samt poäng från vårt antagningsprov.

Våga satsa för att utvecklas!

ADRESS
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 LUND

Telefon: 046-240 05 05

Program

Estetiskt program, inriktning musikal (spetsutbildning)
Estetiskt program, inriktning dans (spetsutbildning)
Estetiskt program, inriktning dans
Estetiskt program, inriktning musikal