NTI-Gymnasiet, Kristianstad

I nästan samtliga yrken på dagens arbetsmarknad efterfrågas någon form av IT-kompetens. NTI Gymnasiet Kristianstad har med sina i dagsläget drygt 150 elever en stark betoning på en utbildning som ska rusta eleverna för morgondagens IT-samhälle.

Med 70 års samlad erfarenhet av utbildningar inom IT och teknik spänner NTI Gymnasiet och IT-Gymnasiet bågen för att tillsammans möta en av vår tids stora utmaningar. Ambitionen är att skapa framtidens vassaste tech-utbildningar, och ett steg på vägen är att de två verksamheterna går samman till en: NTI Gymnasiet. Vår skola i Kristianstad har tidigare gått under namnet IT-Gymnasiet Kristianstad men nylanserades i september 2018 under namnet NTI Gymnasiet Kristianstad.

På NTI Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till ha kunskapen att producera den nya teknologin. Eftersom NTI Gymnasiet utbildar i alla aspekter av den nya tekniken kommer du få prova på dem oavsett vilket program du väljer. Under tidigare läsår har våra elever profilerat sig starkt gällande programmering, då de vunnit större tävlingar såsom Hack4Sweden i Stockholm.

Skolan ligger centralt belägen i Kristianstad ett stenkast från tåg- och busstation, vilket underlättar för våra pendlande elever. Det finns i dagsläget ett starkt elevråd med gott om inflytande över elevernas skolsituation. I samråd med rektor och arbetslagsledare på skolan för man fram idéer och tankar om förbättringar samt diskuterar framtida aktiviteter på skolan. Lärarna är handplockade och strukturen är tydlig kring vad uppdraget innebär för samtliga medarbetare. Vårt schema är till allra största delen organiserat i block där du kommer att läsa en kurs under förmiddagen och en kurs under eftermiddagen. Med denna organisation kan du koncentrera dig en längre stund på dina projekt och därmed nå djupförståelse. Skolan har till stor del tack vare detta upplägg av undervisningen sju år i rad lyckats med att få samtliga avgångselever godkända för gymnasieexamen!
Inte illa, det är världsklass!

IT TEKNIK (TE)
Du lär dig inte bara hantverket, mycket matematik, programmering och datorteknik. Du kommer fördjupa dig i de naturvetenskapliga ämnena och läsa svenska 3, historia och samhällskunskap. Kombinationen gör att hela högskolevärlden ligger öppen för dig när du ska ta nästa steg samtidigt som du kommer vara attraktiv på arbetsmarknaden också. Idag kan de flesta antingen bygga eller fylla den digitala världen – från IT Teknik får du med dig båda delarna.

IT-PROGRAMMET (EE)
Gillar du att förstå hur saker hänger ihop, men drömmer inte om att bara nöta skolbänk i tre år till? På IT-programmet är det lika självklart att använda huvudet som händerna. Hos oss kommer du lära dig hur du bygger nätverk med och utan servrar, vilken sorts kabel som funkar bäst var och skillnaden mellan switchar och routrar.

På NTI Gymnasiet Kristianstad är alla välkomna. Skolan präglas av en avslappnad stämning där engagerade lärare hela tiden coachar sina elever mot nya mål!

ADRESS 
NTI Gymnasiet Kristianstad
Västra Vallgatan 2
291 31 KRISTIANSTAD

Telefon: 044-20 59 80

Program