NTI-Gymnasiet, Kristianstad

NTI Gymnasiet Kristianstad är det självklara valet för dig som söker en attraktiv IT-profilerad gymnasieutbildning. Vi är en del av IT-utvecklingen och har nära samarbeten med näringslivet samt med programmerare vid Högskolan Kristianstad. Detta gör även att vi alltid är uppdaterade med ny forskning och det senaste som branschen efterfrågar. Vi arbetar och samarbetar ämnesöverskridande vilket gör att vi fångar upp dig som elev tidigt så du kan utveckla de kunskaper du besitter för att nå din fulla potential! Vi är mer än bara ett gymnasieval, vi är framtiden!

NTI TEKNIK
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger dig en bred behörighet till vidare studier. Programmet vänder sig till dig som har ett brinnande intresse för matematik och fysik. Efter avslutad utbildning kommer du ha behörighet till flera utbildningar inom teknik t.ex. civilingenjörsutbildningar eller andra utbildningar på universitet. Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studie inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startup- företag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen. Framtidens visioner är inom TECH!

NTI IT
El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik har fullt fokus på nätverkskurser och passar dig som vill jobba konkret med IT direkt efter studenten. Programmet är ett yrkesprogram men ger dig även högskole-behörighet från och med höstterminen 2023. Vi erbjuder 15 veckors praktik där du får chansen att praktisera det du har lärt dig i skolan. Detta är en chans för dig att skapa dig kontakter redan som student men förbereder dig även för näringslivet inom IT-branschen. Förutom praktik på hemmaplan har du även möjlighet att praktisera utomlands under en treveckors-period. Vårt mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet! Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. När du lämnar gymnasiet har praktiken och kurserna gjort dig väl
förberedd för att jobba i nätverksbranschen. Inom fördjupningen fokuserar vi på hårdvaran och inställningar i datorer som gör att allt funkar som det ska. Här lär du dig även bygga och administrera olika typer av datornätverk – alltifrån enklare hemmanätverk och mindre företagsnätverk (LAN), till större nätverk (WAN).

NTI GYMNASIEINGENJÖR
Se vår hemsida för mer information!

ADRESS 
NTI Gymnasiet Kristianstad
Västra Vallgatan 2
291 31 KRISTIANSTAD

Telefon: 044-20 59 80

Program

IT Teknik (Teknikprogrammet, TE)
IT-programmet (El- och energiprogrammet, EE)
NTI Gymnasieingenjör (T4) – se hemsidan för mer information