NTI-Gymnasiet Malmö

Utbilda dig för framtiden inom IT och tech!

NTI Gymnasiet Malmö är det självklara valet för dig som söker en attraktiv IT- och teknikprofilerad gymnasieutbildning. Skolan ligger på promenad-avstånd från Triangelstationen och har ca 300 elever och 25 lärare. Hos oss anordnas klubbaktiviteter efter skolan och du har möjlighet att söka till vår fotboll- och e-sportsprofil i åk 2 om du vill.

Våra lärare är kunniga och engagerade och vi erbjuder tid för läxläsning på plats om du behöver. Läs mer om våra program nedan!

Teknikprogrammet
Teknikprogrammet med inriktning informations- och medieteknik ger dig en bred behörighet till vidare studier. Programmet vänder sig till dig som har ett brinnande intresse för matematik, fysik och programmering. Efter avslutad utbildning kommer du ha behörighet till flera utbildningar inom teknik – t.ex. civilingenjörsutbildningar eller andra utbildningar på universitet. Du får gedigna kunskaper som förbereder dig för vidare studier inom ett hett och eftertraktat område. Programmet kan också leda till ett jobb direkt efter gymnasiet hos ett startupföretag eller ett etablerat företag i mjukvarubranschen. Framtidens visioner är inom TECH!

IT-programmet
El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik, som vi kallar IT-programmet, har fullt fokus på nätverkskurser och passar dig som vill jobba konkret med IT direkt efter studenten. Vi erbjuder 15 veckors praktik där du får chansen att praktisera det du har lärt dig i skolan. Detta är en möjlighet för dig att skapa dig kontakter redan som student men förbereder dig även för näringslivet inom IT-branschen. Förutom praktik på hemmaplan kan du också praktisera utomlands under en treveckorsperiod. Du kan dessutom bli behörig för eftergymnasiala studier genom att välja till extrakurser inom ramen för individuellt val!

Många företag skriker efter nätverkstekniker som behärskar programmering. På fördjupningarna fokuserar vi därför på webb, hårdvaran och inställningar i datorer som gör att allt funkar som det ska. Du lär dig bland annat att bygga och administrera olika typer av datornätverk – alltifrån LAN till WAN!

Vårt mål är att göra dig anställningsbar direkt efter gymnasiet och efter examen har praktiken och kurserna gjort dig väl förberedd för att jobba i nätverksbranschen!

 

ADRESS
NTI Gymnasiet Malmö
Bergsgatan 20, vån 3
214 22 Malmö

Telefon: 040-664 16 60