Praktiska Gymnasiet Kristianstad

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan.

FRÅN APL TILL ARBETSPLATS
LIA, PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss kan du även läsa som lärling, då har du istället hälften av din skoltid på en arbetsplats. Du behöver inte ha några förkunskaper för att
utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du behöver inte välja mellan en yrkesexamen och högskolebehörighet. Hos oss får du båda, det ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt efter studenten eller läsa vidare på högskola eller universitet.

UTLANDSSTUDIER
På Praktiska Gymnasiet Kristianstad har du som elev möjlighet till utlandsstudier inom Erasmus+. Blir du antagen till Erasmus har du möjlighet att göra din APL i exempelvis Italien och där knyta nya vänskaper som kanske håller hela livet och få möjlighet att ta pulsen på arbetslivet i andra länder.

HELT NYRENOVERADE LOKALER
Under 2022 totalrenoverades skolan och utökades till ytan. Med helt nya skollokaler kommer du och dina klasskompisar gå i en helt ny skola med moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna och stora lektionssalar.

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Kristianstad
Stridsvagnsvägen 7
291 39 KRISTIANSTAD

Program

BA - Husbyggnad
BA - Måleri
FT - Lastbil och mobila maskiner
FT - Personbil
FT - Transport
FS - Försäljning och service
HV  - Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
NB - Djurvård
VF - VVS
VO - Vård och omsorg
IMV – Programinriktat val
IMY– Yrkesintroduktion