Praktiska Gymnasiet Kristianstad

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan.

FRÅN APL TILL ARBETSPLATS
LIA, PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss kan du även läsa som lärling, då har du istället hälften av din skoltid på en arbetsplats. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du kan ta studenten med både en yrkes­examen och full högskolebehörighet, vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkes­examen vilket gör att du kan börja jobba direkt. Men du kan även välja till kurser för att få full högskolebehörighet. Då kan du välja att läsa vidare på högskola eller universitet.

VI BJUDER PÅ FRUKOST
För att du ska få en bra start på dagen bjuder vi varje dag på frukost innan lektionerna startar. Då får du den energi som behövs för en rolig dag med dina klasskompisar!

HELT NYRENOVERADE LOKALER
Till hösten 2021 går vi samman med Framtidsgymnasiet. Tillsammans bildar vi ett ännu starkare yrkesgymnasium.
I samband med detta investerar vi i nya skollokaler med moderna verkstäder, större gemensamma ytor och moderna lektionssalar. Det kommer bli en helt ny skola som du och dina klasskompisar flyttar in i till augusti. Vi kommer fortfarande att ligga på Stridsvagnsvägen 7 och heta Praktiska Gymnasiet Kristianstad.

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Kristianstad
Stridsvagnsvägen 7
291 39 KRISTIANSTAD

Program

BA - BA, Husbyggnad
BA - BA, Måleri
FT - FT, Lastbil och mobila maskiner
FT - FT, Personbil
FT - FT, Transport
HA - HA, Handel och service
HV  - HV, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
NB - NB, Djurvård
VF - VF, VVS
VO - VO, Vård och omsorg
IMV – Programinriktat val
IMY– Yrkesintroduktion