Skanskagymnasiet

Teknikprogrammet för framtidens samhällsutvecklare

Är du en problemlösare? Är du nyfiken och lyhörd? Tycker du om att jobba i team?
Då är Skanskagymnasiet något för dig.

På Skanskagymnasiet får du möjlighet att förverkliga dina framtidsdrömmar. Vårt treåriga teknikprogram med inriktning samhällsbyggande och miljö erbjuder två olika profiler. Antingen väljer du byggteknisk profil eller arkitekturprofil. Givetvis är båda profilerna högskoleförberedande och behörighetsgivande till det fjärde tekniska året på Skanskagymnasiet.

PRAKTISERA DINA KUNSKAPER
För oss är det viktigt med en tydlig koppling till arbetslivet. Teori varvas med praktik och projektarbeten i utbildningen. Vi tror nämligen att man lär sig bäst genom att praktisera sina kunskaper i verkligheten.

JOBB INOM SKANSKA
Du som söker till vårt fjärde tekniska år och tar en gymnasieingenjörsexamen har goda möjligheter att bli erbjuden ett jobb på Skanska. Jobbet innebär en provanställning som biträdande arbetsledare och en möjlighet att växa och utvecklas inom företaget – i Sverige eller någon annanstans i världen.

ELEVER FRÅN HELA LANDET
Skanskagymnasiet är en liten skola där alla blir sedda. Elever och lärare känner varandra och det är lätt att trivas. Du som ska plugga på Skanskagymnasiet har möjlighet att bo på vårt internat i centrala Växjö. Vi antar elever från hela landet, så du kan söka våra utbildningar oavsett var du bor.

VÄRLDEN VÄNTAR PÅ DIG
Du som läser på Skanskagymnasiet får hela världen som din arbetsmarknad. I framtiden kommer vi att behöva fler arbetsledare och ingenjörer i våra spännande Skanskaprojekt världen över.

KONTAKTA OSS GÄRNA
I oktober och januari har vi Öppet hus på Skanskagymnasiet. Men du kan naturligtvis boka ditt eget besök. Kolla på vår webbplats för mer information. Har du några frågor får du gärna ringa eller mejla oss.

Välkommen till Skanskagymnasiet!

ADRESS 
Skanskagymnasiet
Trädgårdsgatan 26
352 34 VÄXJÖ

Telefon: 010-44 88 400

Program