HUC, Högsby UtbildningsCenter

Den nära skolan
Högsby UtbildningsCenter ligger centralt i Högsby vid det natursköna området Lanhagen. Det är bekvämt gångavstånd till buss- och tågförbindelser och här finns smidiga direktlinjer från bland annat Kalmar, Oskarshamn, Växjö, Linköping och Blomstermåla.

Satsning på digital teknik
Som gymnasieelev på Högsby UtbildningsCenter får du under din studietid låna en bärbar dator. Vi arbetar ständigt för att utveckla nya arbetsmetoder i undervisningen och din dator blir ditt verktyg och plattform för kommunikation med lärarna.

Personlig vägledning
Som elev på HUC har du tillgång till studie- och yrkesvägledning under hela din skoltid. Våra studie- och yrkesvägledare fokuserar på att stödja dig som elev i processen att göra väl underbyggda val inför framtida studier och arbetsliv.

Ett engagerat elevhälsoteam
Elevhälsan arbetar för att ge dig det stöd som du kan tänkas behöva under din gymnasietid för ditt lärande och din trygghet. Elevhälsoteamet består av rektor, studie- och yrkesvägledare, skolsköterska, skolkurator och specialpedagog.

IW-svets
Vi erbjuder Industritekniska programmet med inriktningen Svetsteknik. Dessutom erbjuder vi IWsvets - en internationell utbildning som leder till att du blir diplomerad svetsare och får möjlighet att arbeta i hela världen!

För detta program har vi riksintag, vilket innebär att du kan söka oavsett vilken kommun du bor i eller om kommunen du bor i redan har en motsvarande gymnasieutbildning.

Körkort
Vi ger dig som gymnasieelev teorilektioner, körlektioner, riskutbildning och även uppskrivningen och uppkörningen - helt gratis!

Adress

Högsby UtbildningsCenter
Ringvägen 5
579 33 HÖGSBY

Telefon: 0491-293 50