Naturbruksgymnasiet Kalmar

Har du intresse av djur, natur och maskiner?
Då har vi rätt utbildningar för dig.

Naturbruksgymnasiet Kalmar är för dig med intresse i djur, natur och maskiner. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. Här kan du läsa utbildningarna Häst och ridsport, Skog, Lantbruk, och Djurvård/Djursjukvård.

BRA MIX AV TEORI OCH PRAKTISKT LÄRANDE
Som elev hos oss varvar du teori med praktiska lektioner. Du får vara med och sköta vår verksamhet tillsammans med välutbildade lärare och handledare. På så vis får du med dig både praktisk och teoretisk kunskap ut i vuxenlivet. Alla har möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet.

KÖRKORT
Alla elever antagna till Naturbruksprogrammet erbjuds att söka ett körkortsstipendium. Läs mer om detaljerna kring det på vår hemsida.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE
Under din gymnasietid kommer du att ha mellan 15-30 veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Dessa praktikperioder är en viktig del av utbildningen och till för att du ska få inblick i hur branschen och arbetslivet fungerar. De ger dig också möjlighet att knyta kontakter inför framtiden. Vi har vi ett stort och brett kontaktnät med APL-platser i hela Sverige. En del av våra elever väljer också att förlägga sin APL utomlands.

SKOLAN, BOENDET OCH FRITIDEN
De flesta eleverna som går på skolan bor på vårt internat. Det skapar en fin gemenskap och en möjlighet att träffa vänner för livet. Det är också mycket stimulerande och utvecklande – de flesta mognar mycket under denna tid. Du har kompisarna nära dig och kan plugga, sporta och ta det lugnt tillsammans. På fritiden anordnas olika aktiviteter och vi har fritidsledare och övernattande personal söndag kväll till fredag morgon.

NYHETER I SKOGSUTBILDNINGEN!
I vårt skogscentrum bedrivs all skoglig verksamhet. Yrkesutgången på skogsutbildningen har blivit tydligare. Detta innebär att det blir lättare att veta vad du kan jobba med i framtiden. Nu finns det två utgångar: Skogsmaskinförare och Skogsvårdsspecialist.

PRAO
Om du är nyfiken på hur vi har det på skolan kan du testa en praovecka hos oss. Du får t ex vara med och sköta om skolans djur. Är du hästintresserad får du prova på ridning och är du intresserad av lantbruk eller skogsmaskiner så får du möjlighet att testa det.

Vi bjuder på boende och mat samt ett par dagars kul upplevelse. Beroende på dina intressen gör vi veckan så allsidig som möjligt. Välkommen!

Adress

Naturbruksgymnasiet Kalmar
Ingelstorp
395 91 KALMAR

Telefon: 0480 - 36 48 00

Program

Naturbruksprogrammet

Skolans profil

Lantbruk
Djurvård/Djursjukvård
Häst och Ridsport
Skogsmaskinförare
Skogsvårdsspecialist