Naturbruksgymnasiet Kalmar

Har du intresse av djur, natur och maskiner?
Då har vi rätt utbildningar för dig.

Naturbruksgymnasiet Kalmar är för dig med intresse i djur, natur och maskiner. Vi har riksintag och internat vilket gör att du kan söka våra utbildningar var du än bor i landet. Här kan du läsa Djurvård, Hästhållning, Lantbruk och Skogsbruk.

BRA MIX AV TEORI OCH PRAKTISKT LÄRANDE
Som elev hos oss varvar du teori med praktiska lektioner. Du får vara med och sköta vår verksamhet tillsammans med välutbildade lärare och handledare. På så vis får du med dig både praktisk och teoretisk kunskap ut i vuxenlivet. Alla har möjlighet att läsa grundläggande högskolebehörighet.

KÖRKORT
Alla elever antagna till Naturbruksprogrammet erbjuds att söka ett körkortsstipendium. Läs mer om detaljerna kring det på vår hemsida.

ARBETSPLATSFÖRLAGT LÄRANDE
Under din gymnasietid kommer du att ha minst 15 veckors APL (Arbetsplatsförlagt lärande). Dessa praktikperioder är en viktig del av utbildningen och till för att du ska få inblick i hur branschen och arbetslivet fungerar. De ger dig också möjlighet att knyta kontakter inför framtiden. Vi har ett stort och brett kontaktnät med APL-platser i hela Sverige.

SKOLAN, BOENDET OCH FRITIDEN
En stor del av eleverna som går på skolan bor på vårt internat. Det skapar gemenskap och en möjlighet att träffa vänner för livet. Du har kompisarna nära dig och kan plugga, sporta och ta det lugnt tillsammans. På fritiden anordnas olika aktiviteter och vi har fritidsledare och övernattande personal söndag kväll till fredag morgon.

NYHETER I SKOGSUTBILDNINGEN!
Yrkesutgången på skogsutbildningen har blivit tydligare. Detta innebär att det blir lättare att veta vad du kan jobba med i framtiden. Nu finns det två utgångar: Skogsmaskinförare och Skogsvårdsspecialist. Vi har alltid nya skogsmaskiner.

PRAO
Om du är nyfiken på hur vi har det på skolan kan du testa en dag eller två dagar hos oss. Du får t ex vara med och sköta om skolans djur. Är du hästintresserad får du prova på ridning och är du intresserad av lantbruk eller skogsmaskiner så får du möjlighet att testa det.

Vi bjuder på mat samt en kul upplevelse. Välkommen!

Adress

Naturbruksgymnasiet Kalmar
Ingelstorp
395 91 KALMAR

Telefon: 0480 - 36 48 00

Program

Naturbruksprogrammet

Skolans profil

Djurvård
Hästhållning
Lantbruk
Skogsbruk