SYAB Transportgymnasium

Transportbranschen behöver dig!

På SYAB Transportgymnasium kan du läsa fordons- och transportprogrammet. Vi erbjuder inriktningen transport med yrkesutgång lastbilsförare. Utbildningen kan du läsa i Kalmar eller Hultsfred. Utbildningen vänder sig till dig som tycker att det är kul att jobba med olika fordon och i första hand utföra olika typer av transportuppdrag med lastbil.

Som yrkeschaufför har du ett fritt och självständigt arbete. Miljö- och säkerhetsmedvetet körsätt och ett bra kundbemötande är viktiga egenskaper för en yrkesförare. Friheten och möjligheten att upptäcka nya platser är något som lockar många till att bli yrkeschaufförer.

Första året är gemensamt för alla som har kommit in på Fordons- och transportprogrammet. Till år två och tre gör du valet att läsa inriktning transport hos oss. Inom denna inriktning har du sedan möjlighet att lära dig att köra truck, hjullastare, personbil, lastbil och lastbil med tungt släp.

Vårt mål är att du efter slutförd utbildning ska vara så väl förbered för ditt kommande yrke som möjligt. Inom din yrkesutbildning ingår också minst 15 veckor praktik som kallas för APL. SYAB i Kalmar är en skola med cirka 100 elever. Skolan präglas av närhet, trygghet och du som elev medverkar till god trivsel.
I Hultsfred finns SYAB på Hultsfreds gymnasium och du möter oss i år 2.
Efter din examen är du anställningsbar som lastbilschaufför.

Adress

SYAB Transportgymnasium
Hangarvägen 8
392 41 KALMAR

Telefon: 0480- 137 40 (vxl)