Wasaskolan

Wasaskolan - Skolan med stort hjärta och många möjligheter

Wasaskolan i Tingsryd är en kommunal gymnasieskola med 300 elever. Skolan har fem nationella program, introduktionsprogram samt en gymnasie-ärskola. Vi har även en unik naturvetenskaplig profil till vårt teknikprogram.
På Wasaskolan är vi bra på att ge dig som elev mycket stöd i dina studier och kan anpassa utbildningen efter dina förut-sättningar. På Wasaskolan kan du vara med och påverka utbildningen och vi har kompetenta och engagerade lärare.

IDROTT PÅ WASASKOLAN
Wasaskolan är ett utmärkt val för dig som är intresserad av idrott. Tillsammans med TAIF, Tingsryds egna hockeylag, driver vi ett Elitishockeygymnasium. Vi har en fotbolls- och idrottsprofil och samarbetar med olika lokala idrottsföreningar och erbjuder idrott som en del av utbildningen.

FÖRBEREDD INFÖR FRAMTIDEN
På Wasaskolan vill vi ge dig kunskaper som du kan använda hela livet, oavsett vilken bransch du tillslut hamnar inom. Någonting som är otroligt eftertraktat på arbetsmarknaden är personer som är retoriskt skickliga, vi utbildar alla våra elever i retorik. Retoriken har du nytta av i allt från en stundande arbetsintervju, i fikarummet på jobb, på mötet eller varför inte när du ska skriva ett mail eller inlägg på sociala medier.
Någonting annat som är eftertraktat är entreprenöriella egenskaper. Att du kan visa att du tar för dig och kan starta genomföra och avsluta projekt. Entreprenörskap kan handla om att genomföra projekt av olika slag, UF företagande är ett sådant projekt och på Wasakolan kan du driva UF-företag på alla skolans program. Vi samarbetar med Haganässkolan i Älmhult och AMB. De tre skolorna arrangerar Drakbo och UF-mässa tillsammans.
Wasaskolan har under många år haft elever med framgångsrika UF-företag och har varje år de senaste åren (och även i år) kvalificerat sig för SM i Ung Företagsamhet i Stockholm.

SAMARBETE MED NÄRINGSLIVET
Wasaskolan har ett omfattande samarbete med det lokala näringslivet. Inför nästa läsår kommer Wasaskolan att starta ett nytt samarbete där alla elever kommer att få en mentor i näringslivet under sin skolgång.
Vi har programråd på alla yrkesprogrammen där företrädare från företagen och andra arbetsgivare träffar skolan regelbundet. Som elev kan du vara med och påverka utbildningarna på yrkesprogrammen. Många av våra elever får arbete direkt efter studenten.

ONSDAGEN EN RESURSDAG
På Wasaskolan har vi flexibla onsdagar. Det innebär att alla elever som behöver läxhjälp eller annat studiestöd erbjuds det på onsdagarna. Alla lärare finns på plats på onsdagar och vi kan alltså individanpassa undervisningen och därför når våra elever goda studieresultat.

EN INTERNATIONELL PROFIL
Wasaskolan har en internationell profil, där Wasaskolan har samarbeten med gymnasieskolor och universitet i Holland, Tyskland och Skottland. Vi har språkassistenter; utländska lärarstudenter gör sin praktik på Wasaskolan och fungerar som extralärare i spanska, tyska och engelska.

TEKNIKCOLLEGE
Teknik- och Industritekniska programmet är certifierat inom Teknikcollege, vilket innebär att utbildningarna har blivit granskade och godkända. Vi samarbetar med andra certifierade gymnasieskolor i länet.

PÅ WASASKOLAN TRIVS MAN
Wasaskolan är en liten, gemytlig och fin gymnasieskola som ser individen och som erbjuder många möjligheter för dig som elev. Vi har en bra stämning på skolan där elever och personal arbetar tillsammans för goda relationer och bra resultat.

Välkommen att söka till oss!

Adress

Wasaskolan
Box 42
362 21 TINGSRYD

Besök: Linnerydsvägen 8
Telefon: 0477 - 444 70 (vx)

Program

Barn- och fritidsprogrammet, BF - Pedagogiskt arbete
Ekonomiprogrammet, EK - Ekonomi
Industritekniska programmet, IN - Svetsteknik
Samhällsvetenskapsprogrammet, SA - Beteendevetenskap
Teknikprogrammet, TE, Teknikvetenskap, naturvetenskaplig profil, teknikvetenskaplig profil
Introduktionsprogram
Gymnasiesärskola

Skolans profil

Entreprenöriell profil
Elitishockeygymnasium inom NIU (Nationell idrottsutbildning)
Fotbolls- och idrottsprofil