Wasaskolan

Stark gemenskap hos personal och elever
Vår skola är en liten skola med stort hjärta. Här är gemenskapen mellan personal och elever stark och tillsammans skapar vi en trygg plats där det finns stora möjligheter att utvecklas.

Unik hockeysatsning
På Wasaskolan finns en unik möjlighet att kombinera gymnasiestudierna med ishockey på elitnivå. Här väljer du ett av skolans ordinarie program och får samtidigt rätt förutsättningar att kombinera det med ishockeyn. I utbildningen ingår is- och fysträning men också teoretiska moment. På skolan görs uttagningar både lokalt (LIU) och nationellt (NIU

Entreprenörskap på alla program
Kursen Entreprenörskap ingår på alla våra program. Här får du förutsättningarna att bli eftertraktad arbetskraft genom att lära dig ta egna initiativ, vara kreativ, se möjligheter och lösa problem. Du kommer att ha nytta av dem i framtiden – i vidare studier, som anställd eller som företagare. Av samma anledning ingår också kursen Retorik på ett flertal program.

Internationella projekt
På Wasaskolan är olika relationer av stort värde. Tack vare internationella projekt kommer världen lite närmare och vi skapar relationer över landsgränser. Genom Nordplus Junior och Erasmus+ har vi detta läsår utbyte med skolor i Buskerud i Norge och Udine i Italien.

Stort idrottsutbud nära skolan
Som elev har du alla förutsättningar för en aktiv fritid. I nära anslutning till Wasaskolan finns två idrottshallar, ishall, konstgräsplan, gräsplan, bowling och elljusspår. Tar du en kort promenad eller cykeltur når du också gym, simhall, badplats, tennis, padel och ridhus.

Hög kompetens hos lärarna
Vi har personal med hög kompetens och stort engagemang, alltid med målet att du som elev ska utvecklas och få en smidig väg mot vidare studier och arbete. Andelen personal med lärarlegitimation är hög och lärarna som håller i undervisningen på de praktiska programmen har dessutom många års egen yrkeserfarenhet.

 

Adress

Wasaskolan
Box 42
362 21 TINGSRYD

Besök: Linnerydsvägen 8
Telefon: 0477 - 444 70 (vx)

Program

Barn- och fritidsprogrammet
Pedagogiskt/socialt arbete
Ekonomiprogrammet
Ekonomi
Industritekniska programmet
Svetsteknik eller produkt- och maskinteknik
Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap
Teknikprogrammet
Teknikvetenskap, naturvetenskaplig profil, teknikvetenskaplig profil
Introduktionsprogrammet
Individuellt alternativ, språkintroduktion, yrkesintroduktion
Anpassad gymnasieskola

Skolans profil

Entreprenöriell profil
Elitishockeygymnasium inom NIU (nationell idrottsutbildning) och LIU (lokal idrottsutbildning)