Elteknikbranschens gymnasium

En utbildning för framtiden!

Vill du bli elektriker och få ett yrke som är både spännande, omväxlande och roligt då ska du välja Elteknikbranschens gymnasium. Elektrikeryrket och eltekniken växer i rasande fart och den tekniska utvecklingen går fort framåt. Det gör att efterfrågan på elektriker alltid kommer att vara stor. Vår skola har riksintag och det innebär att du som elev kan söka till oss oavsett vart du bor i Sverige. Idag går det 84 elever hos oss och vi tar in en klass varje år.

Vilken väg väljer du?
Vi erbjuder dig el- och energiprogrammet med inriktningen elteknik. Sedan är det upp till dig vad du är intresserad av och vill inrikta dig mot.

I årskurs 2 kan du fördjupa dig mot:

Industrielektriker - Som industrielektriker arbetar du med att installera, underhålla, kontrollera och reparera utrustning inom industri, offentliga byggnader eller i hemmet.

Installationselektriker - Som installationselektriker arbetar du med att installera elektrisk utrustning i bostäder, kontor och industrier.

Larm- och säkerhetstekniker - Som Larm-säkerhetstekniker monterar och underhåller du brandlarm, inbrottslarm, övervakningssystem och annan säkerhetsutrustning.

Distributionselektriker - En distributionselektrikers uppgift är att arbeta med ledningsnät, byta ledningar och reparera fel.

Unikt koncept på Elteknikbranschens gymnasium
Vi garanterar dig en bra utbildning men framförallt så ger vi dig de bästa förutsättningarna och kunskaper du behöver för att känna dig trygg och säker i din yrkesroll. Skolan är framtagen i samarbete med elbranschen och på så sätt kan vi lova dig en kvalitetssäker utbildning. I utbildningen har vi även inkluderat lärlingstiden. Det innebär att efter avklarad utbildning och godkänt yrkesprov får du ditt yrkesbevis. Det gör att 9 av 10 som pluggat hos oss får jobb direkt efter skolan. Det ger dig en bra start i din kommande karriär!

APL-Arbetsplatsförlagd utbildning
En stor del av din utbildning kommer att vara arbetsplatsförlagd. Redan i åk 1 får du en introduktionsvecka där du får känna på hur det är att vara elektriker. I åk 2 och 3 varvar du teorin i skolan med att göra APL. Vi samarbetar med de bästa lokala elföretagen och ser till att du tas om hand på bästa sätt av din handledare. Många av våra elever får sommarjobb under sin utbildning.

En utbildning med många möjligheter - Grundläggande högskolebehörighet
Hos oss blir du elektriker och kan anställas direkt efter din Etg-examen. Men tänk på att elektriker är ett brett yrke och det finns många jobb att välja på. Du kan därför välja att läsa din grundläggande högskolebehörighet hos oss. Den ger dig möjlighet att studera vidare direkt eller senare i livet.

Välkommen med din ansökan!

ADRESS  
Elteknikbranschens gymnasium 
Teknikgången 6
611 38 NYKÖPING

Program