Grillska Gymnasiet Eskilstuna

Grillska Gymnasiet Eskilstuna är Sveriges största UF-skola och har fem år i rad utsetts till Eskilstunas tryggaste gymnasieskola. De senaste tre åren har antalet elever på skolan ökat stadigt. Kom och hälsa på oss på Öppet hus eller under våra prova-på-dagar, så förstår du varför!

Här går drygt 670 elever på sex nationella program. Kombinera studierna med fördjupningar som crossfit, fotboll, sociologi, e-sport och stylist. Våra ljusa och trevliga lokaler finns i centrala Eskilstuna, bara minuters promenad från tåg och bussar.

En skola för dig som vill göra skillnad
På Grillska Gymnasiet erbjuder vi utbildning med kvalitet i kombination med ett socialt engagemang. Utbildningarna förbereder dig för yrken som datatekniker, social media manager, jurist  eller stylist – kanske blir du en ingenjör vars arbete förändrar världen eller en journalist som avslöjar sanningen. Våra elever ska tro på att ett mänskligare samhälle är möjligt och att de har kunskaperna och kraften att medverka till det.

Grillska Gymnasiet drivs av huvudmannen Stadsmissionens Skolstiftelse som är en av Sveriges största idéburna skolaktörer med cirka 3000 studerande. Att vara idéburen innebär bland annat att vi bärs av vår idé om att utbildning gör skillnad. Hos oss går hela skolpengen till att utveckla våra skolverksamheter istället för att delas ut som vinst. Vi bärs av vår idé, drivs av vår vision, känns igen på våra kännetecken och bottnar i vår värdegrund.

Vi kommer ha höga förväntningar på dig, för vi tror på dig. Vi vill att du har lika höga förväntningar på oss och tror på att vi kan få dig att växa och utvecklas till den bästa versionen av dig själv, genom kunskap, motivation och engagemang.

Vår målsättning är att våra elever ska lämna oss med goda kunskaper, en positiv självbild, ett socialt engagemang och en vilja att bidra till ett mänskligare samhälle för alla.

ADRESS
Grillska gymnasiet
Kungsgatan 29
632 20 ESKILSTUNA

Telefon: 016-542 22 60

Program

Högskoleförberedande program
Ekonomiprogrammett – inriktning ekonomi
Estetiska programmet – inriktning estetik och media
Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktning beteendevetenskap
Teknikprogrammet – inriktning informations- och medieteknik

Yrkesprogram
El- och energiprogrammet – inriktning dator- och kommunikationsteknik (IT)
Hantverksprogrammet – inriktning frisör