Didaktus

VAD DRÖMMER DU OM ATT BLI?

Vill du läsa ett program som ger dig bra förutsättningar för framtiden? På Didaktus Gymnasium kan du både välja mellan våra yrkesprogram och studieförberedande program. Oavsett vilket program du väljer så vill vi att du ska lyckas, må bra och klara dina studier. Du får stöd och hjälp men vi ställer också krav för att du ska nå dina mål. Det ger dig kraft och större möjligheter att skapa en meningsfull framtid.

Efter gymnasiet ska du kunna välja mellan att jobba, studera vidare eller kanske driva eget företag.

VILL DU LÄSA PÅ HÖGSKOLA ELLER UNIVERSITET?
Om du läser Barn och Fritid eller Vård och Omsorg kan du ta studenten med både en yrkesexamen och full högskolebehörighet, vilket ger dig många möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt. Men du kan även välja till kurser för att få full högskolebehörighet. Samhällsvetenskaps- och Naturvetenskapsprogrammet är studieförberedande och förbereder dig för att läsa vidare på högskola eller universitet.

FRÅN PRAKTIK TILL ANSTÄLLNING
LIA, PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Du som väljer att läsa Barn och Fritid eller Vård och Omsorg kommer att göra minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig hos oss på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Många elever får möjlighet att jobba extra under gymnasiet eller blir anställda på sin APL-plats direkt efter studenten.

SKOLOR MED BRA LÄGE!
Du hittar Didaktus Gymnasium i Jakobsberg och Liljeholmen. Båda skolorna ligger bra till och är enkla att ta sig till.

BOKA EN PRIVAT VISNING
Vi vill lära känna dig! Nu kan du boka en visning av våra skolor. Du får chans att se våra lokaler, veta mer om oss och det program du är intresserad av. För att göra besöket tryggt tar vi emot max tre personer per sällskap. Hör av dig till den skola du är intresserad av så bokar vi en tid som passar dig.

ADRESS

Didaktus Jakobsberg
Järfällavägen 100, vån 6
177 41 Järfälla

Didaktus Liljeholmen
Lövholmsvägen 2
17 43 Stockholm

Program

BF - BF, Pedagogiskt och socialt arbete
NA - NA, Naturvetenskap
SA - SA, Samhällsvetenskap
VO - VO, Vård och omsorg
IMV - Programinriktat val
IMY - Yrkesintroduktion