Elektrikergymnasiet

För dig som vet vad du vill

(En av Stockholms bästa skolor, enligt Stockholms Stads brukarundersökning 4 år i rad)

År 1 kommer du läsa många yrkeskurser (el-ämnen) med en hel del praktiska övningar inne på skolan. Vi vet att man efter nio år i grundskolan kan vara lite trött på pluggande och att man då ser fram emot något nytt.

År 2 fortsätter du att läsa yrkesämnen med praktiska övningar samtidigt som du läser svenska och andra gymnasiegemensamma ämnen.

År 3 börjar du din praktik (APL) på ett elföretag 15-20 veckor. Du får även möjlighet att läsa in svenska och engelska för din högskolebehörighet.

Läxor har vi en speciell tanke om. Du har alltid möjlighet att göra klart dina läxor redan i skolan, vi tror det är bra att lägga skolarbetet bakom sig och ladda batterierna för nästa dag.

Yrkesintroduktion Särskild Behovsgrupp
Utbildningen passar dig som vill få en introduktion till el-yrket och behöver extra stöd under tiden och har detta dokumenterat. Då vi jobbar med många praktiska övningar har du vissa möjligheter till anställning i el-relaterade yrken efter din utbildning. Du skall gilla att jobba praktiskt, men även kunna ta till dig en del teori.

Vi har:
•  Tydlig struktur, inga håltimmar
•  Korta teoripass om 45 min
•  Ca 12 st i helklass ofta halvklasser eller mindre grupper vid teori
•  Möjlighet till individuell handledning/ uppföljning varje vecka

Vad händer hos oss?
När du börjar hos oss läser du el-kurser och gör praktiska övningar i våra bås. Om du visar motivation och en god närvaro kan du läsa upp rester från grundskolans Sv, Ma och En. När du är klar med detta kan du läsa andra gymnasiekurser, en del tillsammans med elever på vårt nationella program. I åk 3 är vår förhoppning att du skall kunna praktisera på ett elföretag eller något annat företag med närliggande arbetsuppgifter. Syftet är att du skall kunna få en anställning efter din tid hos oss.

Vill du veta mer?
På hemsidan finns mer information om vår utbildning, vårt arbetssätt och där kan du se både vårt schema och studieplan.
Har du fler frågor efter det är du välkommen att kontakta vår kontaktperson.

Du söker till oss via gymnasieantagningen men vi antar ingen utan att först ha en personlig intervju så det är bra om man kontaktar skolan så fort som möjligt för att boka ett besök.

ADRESS
Elektrikergymnasiet
Västberga gårdsväg 36, 126 30 Hägersten

Telefon: 08-447 46 51

Program

Yrkesintroduktion Särskild Behovsgrupp