JENSEN gymnasium Stockholm

Bildning är målet – Tänk själv!

Vi söker dig som har höga ambitioner, det kan vara akademiska ambitioner - att komma in på en attraktiv högskoleutbildning eller också kan det vara att bli entreprenör, säljare eller projektledare. Eller varför inte båda? Vi sätter ribban högt både vad gäller att förbereda dig för universitet och högskola, samt att förbereda för näringslivet och företagande.

Tänk själv! Tänk fritt! Tänk stort!
Vi vill att du ska nå en mycket hög kunskapsnivå men även utmanas intellektuellt så att du lär dig tänka själv, tänka fritt och tänka stort, utanför den berömda boxen. Då börjar det bli intressant - och till och med roligt att studera!

Coachande lärare
Vad är skillnaden mellan en lärarcoach på JENSEN och en vanlig klassföreståndare? Vi har hämtat inspiration från idrottens tränare. Din coach lär känna dig, följer upp hur det går, peppar, utmanar och vägleder dig för att du ska sätta ribban högt och såklart lyckas nå dit!

Hälsoprofil för ökat fokus
Din hälsa, utveckling och studieglädje är en nyckel till en framgångsrik och väl fungerande skolgång. Om du mår bra, både fysiskt och psykiskt, blir du också mer motiverad och kan nå högre studieresultat.

Pröva det lästa i praktiken
Begåvning är inte allt. Teoretiska kunskaper och akademiska studier är inte heller det som avgör din framtid. Att få pröva det lästa i verkligheten är en viktig del i hur vi jobbar på JENSEN. Det kan vara genom skarpa case eller att starta eget företag. Vi jobbar för att du ska våga pröva nytt, fatta beslut och köra. Gör det bara. På flera av våra program kan du läsa Ung Företagsamhet. Det innebär att du och ditt team startar ett helt eget företag och får en unik chans att utveckla praktiska förmågor. Genom åren har JENSEN gymnasium vunnit ca 100 UF-priser. Bland annat har JENSEN gymnasium Södra utsetts till Sveriges bästa UF-skola och även Stockholms bästa UF-skola under många år.

Schema som på universitetet
JENSENs schema liknar det på universitet eller högskola med föreläsningar och undervisning under för- eller eftermiddag och egen studietid under resten av dagen. Alltså läser du färre ämnen parallellt, mer som på högskolan och mindre som på grundskolan. Du har mer sammanhängande egen arbetstid på för- eller eftermiddag då du tar ansvar för egen instudering eller går på läxhjälp/SMART study.

ADRESS 

JENSEN gymnasium Norra
Tulegatan 44, plan 4, STOCKHOLM

JENSEN gymnasium Södra
Stora Nygatan 30, STOCKHOLM

JENSEN gymnasium Nacka strand
Augustendalsvägen 47, NACKA STRAND

Program

JENSEN gymnasium Norra

EK - EKO, Business & Economics
EK - EKO, Företags- & Nationalekonomi
EK - JUR, Juridik
SA - BET, Kriminologi
SA - BET, Psykologi
NA - NAT, Bioteknik
NA - NAT, Medicin
TE - INF, Civilingenjör

JENSEN gymnasium Södra

EK - EKO, Management
EK - EKO, Redovisning & Finans
EK - JUR, Juridik
SA - BET, Juridik & Kriminologi
SA - BET, Psykologi
SA - SAM, Statsvetenskap
NA - NAT, Natur
FS - Entreprenörskap

JENSEN gymnasium Nacka strand

SA - BET, Juridik & Kriminologi
SA - BET, Psykologi
SA - SAM, Statsvetenskap
NA - NAT, Natur
EK - EKO, Företagsekonomi
EK - JUR, Juridik