Nacka gymnasium

På Nacka gymnasium möts varje dag 2 200 elever och på vårt campus finns alltid någonting att göra. I vår skolmatsal serverar vi god och näringsriktig mat som lagas från grunden i vårt kök. Du kan ta en fika i någon av våra två elevcafeterior, låna spel eller andra rastaktiviteter, besöka gymmet eller vårt skolbibliotek.

Här finns något för alla
På Nacka gymnasium finns något för alla. Skolan är en viktig mötesplats genom det stora antalet elever och bredden av program och möjligheter. En viktig del i den goda stämningen är vår elevkår och de elevföreningar som finns på skolan, där elever från olika klasser möts genom sina gemensamma intressen. Elevkåren hjälper även till om du vill starta en egen förening.

Kunskaper för ditt framtida yrkesliv
Utöver den fina stämningen på skolan får du med dig omfattande kunskaper från det program du väljer att läsa. Oavsett om det handlar om ungt företagande på ekonomi, rättegångsspel på juridik eller ungdomsparlamentet på samhällsprogrammet kommer du få upplevelser för livet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. För dig som vill läsa utomlands finns våra utlandsprogram där du läser en termin i England inom din gymnasietid. Nacka gymnasium förbereder dig för framgång i en föränderlig värld!

Skolbibliotek i världsklass
I vårt välutrustade bibliotek hjälper våra kompetenta och välutbildade bibliotekarier dig att hitta det du söker. Här finns även gott om studieplatser och grupprum som du kan nyttja. Vårt skolbibliotek har i tio år i rad blivit utnämnt till ett skolbibliotek i världsklass, något som vi är oerhört stolta och glada över.

Professionellt utformade lokaler
Nacka gymnasium är en resursstark skola och här finns allt du kan förvänta dig av en gymnasieskola i världsklass. Läser du naturprogrammet får du tillgång till välutrustade labbsalar, på teknikprogrammet har du ett omfattande makerspace och det finns professionellt utformade lokaler för media, bild, foto och alla våra yrkesprogram. Bygg- och El-programmen har välutrustade lokaler och skolan har väl tilltagna idrottshallar.

En stor mötesplats med familjär stämning
Oavsett vilket av alla våra program du väljer att läsa så kommer du att uppleva den trevliga stämning som kännetecknar Nacka gymnasium. Våra resultat vad gäller trygghet är bland de högsta i landet.

Lär mer om skolan i vår utbildningskatalog och kom gärna förbi på ett besök när vi har öppet hus.

ADRESS

Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 56 Nacka

Telefon: 08-718 81 00

Program

– Husbyggnad
Ekonomiprogrammet
– Ekonomi
– Juridik
El- och energiprogrammet
– Dator- och kommunikationsteknik
– Elteknik
Naturvetenskapsprogrammet
– Matematik
– Naturvetenskap
– Samhälle
– Utland
Samhällsvetenskapsprogrammet
– Beteendevetenskap
– Historia
– Konst och design
– Medier, information och kommunikation
– Samhällsvetenskap
– Utland
Teknikprogrammet
– Design och produktutveckling
– Informations- och medieteknik
– Samhällsbyggande och miljö
– Teknik och musik
– Teknikvetenskap
Introduktionsprogram
– Individuellt alternativ
– Språkintroduktion