Nacka gymnasium

Vi har programmen för dig

På Nacka gymnasium möts varje dag 2 200 elever och på vårt campus finns alltid någonting att göra. Efter lunchen i skolmatsalen, där vi serverar god och näringsriktig mat som lagas från grunden i vårt kök, träffar du kanske dina kompisar i cafeterian och tar del av utställningar med elevers konstverk.

Skolbibliotek i världsklass
Eller så använder du din lediga tid till att studera i vårt välutrustade bibliotek där våra kompetenta och välutbildade bibliotekarier hjälper dig att hitta det du söker. Här finns även gott om studieplatser och grupprum som du kan nyttja. Vårt skolbibliotek har åtta år i rad blivit utnämnt till ett skolbibliotek i världsklass, något som vi är oerhört stolta och glada över.

Här finns något för alla
På Nacka gymnasium finns något för alla. Skolan är en viktig mötesplats genom det stora antalet elever och bredden av program och möjligheter. En viktig del i den goda stämningen är vår elevkår och de elevföreningar som finns på skolan, där elever från olika klasser möts genom sina gemensamma intressen. Elevkåren hjälper även till om du vill starta en egen förening.

Professionellt utformade lokaler
Nacka gymnasium är en resursstark skola och här finns allt du kan förvänta dig av en gymnasieskola i världsklass. Läser du naturprogrammet får du tillgång till välutrustade labbsalar, på teknikprogrammet har du ett omfattande makerspace och det finns professionellt utformade lokaler för media, bild, foto och alla våra yrkesprogram.

Kunskaper för ditt framtida yrkesliv
Utöver den fina stämningen på skolan får du med dig omfattande kunskaper från det program du väljer att läsa. Oavsett om det handlar om ungt företagande på ekonomi, rättegångsspel på juridik eller ungdomsparlamentet på samhällsprogrammet kommer du få upplevelser för livet som du kommer att ha stor nytta av i ditt framtida yrkesliv. Nacka gymnasium förbereder dig för framgång i en föränderlig värld!

En stor mötesplats med familjär stämning
Oavsett vilket av alla våra program du väljer att läsa så kommer du att uppleva den trevliga stämning som kännetecknar Nacka gymnasium.

Lär mer om skolan i vår utbildningskatalog och kom gärna förbi på ett besök när vi har öppet hus.

ADRESS

Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 56 Nacka

Telefon: 08-718 81 00

Program

– Husbyggnad
Ekonomiprogrammet
– Ekonomi
– Juridik
– Marknadsföring
El- och energiprogrammet
– Elteknik
– Dator- och kommunikationsteknik
Naturvetenskapsprogrammet
– Naturvetenskap
– Samhälle
– Utland
– Matematik
Samhällsvetenskapsprogrammet
– Samhällsvetenskap
– Historia
– Utland
– Konst och design
– Medier, information och kommunikation
– Beteendevetenskap
Teknikprogrammet
– Design och produktutveckling
– Informations- och medieteknik
– Teknik och musik
– Samhällsbyggande och miljö
– Teknikvetenskap
Introduktionsprogram
– Individuellt alternativ
– Språkintroduktion