Nacka gymnasium

Utbildning för framgång

På Nacka gymnasium möts varje dag 2 200 elever och på vårt campus finns alltid någonting att göra. Efter lunchen i skolmatsalen, med god och näringsriktig mat som lagas på plats, träffar du kanske dina kompisar i cafeterian och tar del av utställningar med elevers konstverk. Eller varför inte nyttja din lediga tid effektivt, genom att studera i vårt välutrustade bibliotek där det finns kunnig personal och gott om studieplatser?

Skolbibliotek i världsklass
Vårt skolbibliotek är så bra att det åtta år i rad har blivit klassat som ett skolbibliotek i världsklass, något som vi är oerhört stolta och glada över. Oavsett vad du väljer att göra så kommer du att uppleva den trevliga stämning som kännetecknar Nacka gymnasium.

Viktig mötesplats
Här finns något för alla. Med så många elever och en bredd av program blir skolan en viktig mötesplats. En viktig del i den goda stämningen är vår elevkår och de elevföreningar som finns på skolan, där elever från olika klasser kan möta andra som delar deras intressen.

Gymnasieskola i världsklass
Nacka gymnasium är en resursstark skola och här finns allt du kan förvänta dig av en gymnasieskola i världsklass. Läser nu Natur får du tillgång till välutrustade labbsalar, Teknik har ett omfattande makerspace och det finns professionellt utformade lokaler för media, bild, foto och alla våra yrkesprogram.

Upplevelser för livet
Utöver den fina stämningen på skolan får du ta del av den unika känslan av det program just du väljer att läsa. Oavsett om det handlar om Ungt Företagande på Ekonomi, rättegångsspel på Juridik eller ungdomsparlamentet på Samhällsprogrammet kommer du få upplevelser för livet som har stark anknytning till den inriktning du går.

Lär mer om skolan i vår utbildningskatalog och kom och besök oss på vårt öppna hus.

ADRESS

Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 56 Nacka

Telefon: 08-718 81 00

Program

Bygg och anläggningsprogrammet
– Husbyggnad
Ekonomiprogrammet
– Ekonomi
– Juridik
– Internationell ekonomi
El- och energiprogrammet
– Elteknik
– Dator- och kommunikationsteknik
Introduktionsprogrammen
Naturvetenskapsprogrammet
– Naturvetenskap
– Naturvetenskap och samhälle
– Utland
Samhällsvetenskapsprogrammet
– Beteendevetenskap
– Konst och design
– Medier, information och kommunikation
– Samhällsvetenskap
– Utland
Teknikprogrammet
– Design och produktutveckling
– Informations- och medieteknik
– Teknik och musik
– Samhällsbyggande och miljö
– Teknikvetenskap
Gymnasiesärskolan
Individuellt val