NTI Gymnasiet Nacka

Nackas nya teknikgymnasium, NTI Gymnasiet i Nacka Strand, öppnade hösten 2019. Det är vackert beläget med utsikt över Stockholms inlopp och har nya fräscha lokaler. Vi bygger upp skolandan tillsammans, med fokus på trygghet och studiero.

I takt med den tekniska utvecklingen i samhället är det vår uppgift att erbjuda en utbildning som förhåller sig till den. Vi använder oss därför av den senaste tekniken som blir en naturlig del av undervisningen. Som elev ges du alla möjligheter att fördjupa dig inom ditt valda ämne och ta dina kunskaper till nya nivåer.

Läget
Skolan har ett fantastiskt läge och lätt att ta sig till, både buss och pendelbåt har täta avgångar. Ta buss från Slussen till hållplatsen Nacka Strand som ligger mittemot skolan, eller SL:s pendelbåt Linje 80 mellan Ropsten och Nybroplan som stannar nedanför gymnasiet intill marinan.

Klubbverksamhet
På skolan finns det möjlighet att vara med i eller själv bilda en intresseklubb. Vi har en schackklubb samt en Makerspace-klubb.

Möjlighet att påverka
Då verksamheten fortfarande växer, har du som elev har goda möjligheter att vara med och påverka, såväl fysisk miljö som bildandet av traditioner.

Certifieringar
Du kan också vara med och forma din utbildning genom att certifiera dig i exempelvis Microsoft och programmering. Det är ett utmärkt tillägg att ha med på ditt CV och ger dig bättre möjligheter på arbetsmarknaden.

TE4
Vi erbjuder dig en efterfrågad utbildning som på ett år leder till en gymnasieingenjörsexamen och där du får möjlighet att fördjupa dig i programmering, “framtidens språk”. Erfarna lärare utformar undervisningen i samarbete med lokala företag. Utbildningen är öppen för elever upp till 22 år och du får en egen arbetsplats anpassad efter dina och branschens behov.

 

ADRESS
NTI Gymnasiet Nacka
Augustendalsvägen 19
131 52 Nacka Strand

Program

NTI IT (EE Dator- och kommunikationsteknik)
NTI TEKNIK (TEtek. Teknikvetenskap)
NTI TEKNIK (TEinf. Informations- och medieteknik)