Östra gymnasium

En mysig och familjär skola med studiemotiverade elever

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Huddinge kommun som erbjuder klassisk undervisning i en vacker och öppen inomhusmiljö. Skolan genomsyras av en fin anda där alla (elever och personal) samarbetar, hjälper och stöttar varandra. Detta skapar goda möjligheter till utveckling och lärande.

5 program och 38 utbildningsvägar
Utgångspunkten är klassisk lärarledd undervisning och 38 utbildningsvägar fördelat på fem program och inriktningar. Vi har många spännande programfördjupningar. Till exempel eventteknik, marketing & management, pedagogik och ledarskap, matematik, juristpaket, kriminalteknik, medieteknik och KTH-paket.

Teoretisk utbildning med musik
Det finns även en möjlighet för elever att kombinera ett bredare teoretiskt program (NA, EK, SA eller TE) med spännande kurser inom musik (pop/rock). Perfekt för elever som vill utvecklas inom sång och musik.

Familjär miljö där alla känner alla
Östra gymnasiet karaktäriseras av en familjär stämning där alla känner alla. Helt enkelt en trygg skola där eleverna trivs och känner sig respekterade som individer. Skolans lokaler är öppna, ljusa och har ofta hög takhöjd (till exempel 8 meter i matsalen med golv till tak fönster).

Elever utvecklar spetskompetenser
Vi utökar ständigt elevernas möjligheter att utveckla sina spetskompetenser och det finns bland annat flera olika spetskurser inom matematik, men även inom juridik, eventteknik, aktiekunskap, datorteknik, språk och kemi.

 

ADRESS
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6, 142 63 Trångsund

Telefon: 08-535 361 40

Program

EE – El- och energiprogrammet
Dator- och kommunikationsteknik

EK – Ekonomiprogrammet
Ekonomi
Juridik
Ekonomi och musik

NA – Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskap
Naturvetenskap och samhälle
Naturvetenskap och musik

SA – Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap
Medier, information och kommunikation
Samhällsvetenskap
Samhällsvetenskap och musik

TE – Teknikprogrammet
Informations och medieteknik
Teknikvetenskap
Teknikvetenskap och musik