Östra gymnasium

Vi hjälper varje elev att nå bästa möjliga resultat!

Östra gymnasiet är en kommunal gymnasieskola i Huddinge kommun som erbjuder klassisk undervisning i en vacker miljö med fokus på våra 870 elever. Resultat, individ och kommunikation är skolans ledord och målet är att se och hjälpa varje elev till bästa möjliga resultat.

5 program och 38 utbildningsvägar
Utgångspunkten är traditionell lärarledd undervisning med totalt 38 utbildningsvägar fördelat på fem program med olika inriktningar och programfördjupningar. Exempel på fördjupningar är: eventteknik, marketing & management, pedagogik och ledarskap, matematik, juristpaket, kriminalteknik, medieteknik och KTH-paket.

Utvecklas inom musik – välj estet
Vi erbjuder också en möjlighet för elever att kombinera ett bredare teoretiskt program, med utvecklande kurser inom musik. Estetisk variant med inriktning musik (pop/rock) finns på NA, EK, SA och TE.

Familjär miljö där alla känner alla
Östra gymnasiet karaktäriseras av en familjär stämning där alla känner alla. En trygg skola där eleverna trivs och känner sig respekterade som individer. För att ytterligare öka tryggheten, har vi ett inpasseringssystem så att inte utomstående kommer in hur som helst.
Den arkitektritade skolan har högt i tak och stora ljusinsläpp, med många inbjudande gemensamma utrymmen och öppna studieytor. Allt för att främja kommunikation och möten mellan elever, lärare och övrig personal. Så att alla elever känner sig sedda och får den uppmärksamhet de behöver för att nå bra studieresultat.

ADRESS
Östra gymnasiet
Kvartettvägen 2-6, 142 63 Trångsund

Telefon: 08-535 361 40

Program

EE – El- och energiprogrammet
Dator- och kommunikationsteknik

EK – Ekonomiprogrammet
Ekonomi
Juridik
Ekonomi och musik

NA – Naturvetenskapsprogrammet
Naturvetenskap
Naturvetenskap och samhälle
Naturvetenskap och musik

SA – Samhällsvetenskapsprogrammet
Beteendevetenskap
Medier, information och kommunikation
Samhällsvetenskap
Samhällsvetenskap och musik

TE – Teknikprogrammet
Informations och medieteknik
Teknikvetenskap
Teknikvetenskap och musik