Påhlmans Gymnasium

Inled din karriär hos oss!

På Påhlmans Gymnasium vid Odenplan kan du läsa ekonomiprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet. Våra utbildningar är särskilt utformade för dig som vill lyckas på högskolan och sedan vidare i näringslivet.

Retorik, ledarskap & organisation samt entreprenörskap på schemat
För att ge våra elever rätt verktyg för en framtida karriär inom näringslivet läser alla våra elever retorik, ledarskap & organisation samt entreprenörskap.

Arbetslivspraktik
I årskurs 3 erbjuds alla elever arbetslivspraktik. Praktiken är en del av ämnet ledarskap och här får eleverna möjlighet att praktisera sina kunskaper och studera ledarskap och organisationer i verkligheten.

Utvecklas genom att driva företag!
Alla våra elever får också testa att starta ett så kallat UF-företag. Det är en pedagogisk undervisningsform där eleverna får möjlighet att lära sig mer om allt från
ekonomi till marknadsföring och psykologi samt delta i olika entreprenörstävlingar där de coachas av våra lärare.

Centralt läge vid Odenplan
Påhlmans Gymnasium ligger centralt vid Odenplan, med närhet till Sveriges politiska, ekonomiska och kulturella centrum, vilket vi bland annat utnyttjar genom studiebesök och gästföreläsare från näringslivet i många kurser.

Tillsammans med ambitiösa studiekamrater och genom engagerade lärare blir tiden på Påhlmans Gymnasium både rolig och utvecklande. Ett minne att bära med sig resten av livet.

Påhlmans Gymnasium är en del av Medborgarskolan Stockholmsregionen, som också är dess huvudman.

ADRESS
Påhlmans Gymnasium
Hagagatan 23 A, 113 47 STOCKHOLM
(t-bana Odenplan)

Program

EK, Ekonomiprogrammet – inriktningar: Ekonomi; Juridik
SA, Samhällsvetenskapsprogrammet – inriktningar: Beteendevetenskap; Samhälle