Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL

Kunskap och vänner för livet

Vi är en internatskola med internationell prägel. Hos oss får du uppleva en unik blandning av svensk och internationell kultur. Vi erbjuder en hög akademisk standard och högklassig elevvård. Du kan välja att studera som dagelev eller internatelev.

Vi ser till helheten
För oss är helheten viktig. Vi har fantastisk personal, fokus på dig som elev och en sund studiemiljö – det ger dig bra förutsättningar för goda studieresultat.

Skolans läge vid Mälarens strand ger våra elever en naturskön och lugn miljö. Det är gångavstånd till den lilla historiska staden Sigtuna och nära till Arlanda flygplats. Lokaltrafiken tar dig smidigt till både Stockholm och Uppsala.

Vill du både bo och studera på SSHL?
Då kan du välja mellan att vara internat-elev på heltid eller på deltid. Livet som internatelev ger dig möjlighet till extra fokus på dina studier.

Men att vara internatelev är en helhetsupplevelse som ger så mycket mer! Våra erfarna hemföräldrar och hempedagoger finns alltid där för dig. Du får daglig läxhjälp, hemlagad mat och en varm gemenskap med vänner och personal.

En aktiv och rolig fritid
På SSHL finns stora möjligheter till en inspirerande och aktiv fritid. Vi har ett brett utbud av idrott och sport, musik, konst, drama och andra aktiviteter utanför skoltid. Skolan har eget café, bibliotek, musikstudio och många aktiva elevföreningar.

Välj en internationell utbildning!
Om du väljer något av IB-programmen, där all undervisning sker på engelska, öppnas dina möjlighet till framtida studier över hela världen.

ADRESS 

Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL
Manfred Björkquists allé 8
193 28 Sigtuna

Telefon: 08-592 571 00

Svenska program

EK - Ekonomiprogrammet
EK - Business Management & Economics (bilingual)
NA - Naturvetenskapsprogrammet
SA - Samhällsvetenskapsprogrammet

IB - International Baccalaureate

IB DP - Diploma Programme
IB CP - Career-related Programme: Business and Hospitality Management