Värmdö Tekniska Gymnasium

Värmdö Tekniska Gymnasium, VTG, ligger i fräscha lokaler i Gustavsberg. Skolan är belägen i ett nytt bostadsområde i närheten av Gustavsbergs hamn. Hit tar du dig smidigt med buss 474 från Slussen på mindre än 25 minuter. Stig av på hållplats Farstadal.

20 års erfarenhet inom praktiska utbildningar
Skolan har över tjugo års erfarenhet av att utbilda skickliga hantverkare och mer än 80% av skolans elever har ett arbete att gå till direkt efter studenten! VTG samarbetar med omkring 80 företag och utvidgar hela tiden sitt nätverk, vilket ger dig som elev otroligt goda möjligheter att få en spännande praktikplats och kontakter i arbetslivet. Du får en skräddarsydd utbildning, utformad för att passa din verklighet.

Skolan erbjuder ett starkt mentorskap där lärarna ser till helheten hos eleven. Det faktum att skolan är relativt liten (cirka 220 elever) gör att relationen lärare-elev blir väldigt personlig under de tre år man går på skolan.

Bygg, el, fordon, VVS, och teknik med Hockeyprofil
Gör som över 1700 andra elever redan har gjort – välj en utbildning på Värmdö Tekniska Gymnasium! Här får du en utbildning som möter arbetsmarknadens krav. Utbildningarna är främst yrkesinriktade – du kan läsa bygg, el, fordon, och VVS samt det högskoleförberedande Teknikprogrammet. Det finns även möjlighet att läsa ett introduktionsprogram för de som saknar betyg från grundskolan.

Idrottsprofiler
På Värmdö Tekniska Gymnasium erbjuder vi idrottsprofil. Du kan välja mellan hockey, ett samarbete med Värmdö Hockey, eller fotboll.

Grundläggande högskolebehörighet ingår i alla program
På samtliga Värmdö Tekniska Gymnasiums yrkesprogram ingår de kurser som krävs för att få grundläggande högskolebehörighet till universitet och högskola. Att läsa in högskolebehörigheten breddar dina valmöjligheter efter gymnasiet, i och med att du då efter studenten har möjlighet att läsa vidare på högre nivå om du inte vill gå direkt ut i arbetslivet. Du kan även välja att inte läsa de högskoleförberedande kurserna och istället läsa 1-2 andra kurser inom yrket.

För dig som saknar fullständiga betyg från årskurs nio finns också möjligheten att läsa ett Introduktionsprogram där du jobbar i verkstad två dagar i veckan och resten av tiden kompletterar betygen.

Välkommen till Värmdö Tekniska Gymnasium!

ADRESS
Värmdö Tekniska Gymnasium
Edla Sofias gata 15
134 50 GUSTAVSBERG

Telefon: 08-400 289 80

Program

BA – Bygg- Anläggning Husbyggnad, Måleri
EE – El- och Energi Dator- och kommunikations- teknik, Elteknik
FT– Fordon och Transport Karosseri och lackering, Personbil
TE – Teknik Informations- och medieteknik, Samhällsbyggande och miljö
VF – VVS- och fastighet VVS-teknik, Kyl- och värmepumpsteknik
IM – Introduktionsprogrammet