Värmdö Tekniska Gymnasium

Kunskap och verktyg för arbete och framtid!

Det är vårt löfte till dig som väljer att läsa ett av våra gymnasieprogram. Och vi vet vad vi pratar om, i 25 år har vi på Värmdö Tekniska Gymnasium utbildat våra elever för att de på bästa sätt ska kunna möta de krav som arbetsmarknaden ställer.

Mycket stöd och hjälp
Vi lägger stor vikt vid att möta dig som elev på den nivå du befinner dig. Genom ett inspirerande lärande vill vi stötta dig i din kunskapsutveckling. Vi vet av beprövad erfarenhet att det är viktigt att erbjuda extra stöd till dig som behöver det och erbjuder varje vecka resurstimmar där du kan få hjälp med skolarbetet. Under din tid hos oss ska du ha möjlighet att utveckla en trygg identitet och förberedas för nästa steg i livet.

Vara ute på företag och praktisera
Inom yrkesprogrammen är APL-veckorna, praktiken, en central och viktig del av utbildningen. Vi erbjuder praktikplatser hos företag vi samarbetat med länge och utvidgar hela tiden vårt nätverk för att möta våra elevers behov och önskemål. En stor andel av våra elever går ut med godkänd yrkesexamen och har ett arbete att gå till redan dagen efter studenten.

Viktiga värderingar
Vi har samlat våra grundläggande värderingar i fyra kärnvärden som genomsyrar skolan, dessa kärnvärden är mångfald, potential, flexibilitet och gemenskap. Vi vill ha en skola som är öppen och välkomnande för alla!

Här finns vi
Värmdö Tekniska Gymnasium ligger i ett nytt bostadsområde i Gustavsberg på Värmdö, några minuters promenad från Gustavsbergs hamn. Resa med buss från Slussen tar cirka 25 minuter, med täta bussavgångar.

ADRESS
Värmdö Tekniska Gymnasium
Edla Sofias gata 15
134 50 GUSTAVSBERG

Telefon: 08-400 289 80

Program

BA – Bygg- Anläggning Husbyggnad, Måleri
EE – El- och Energi Dator- och kommunikations- teknik, Elteknik
FT– Fordon och Transport Karosseri och lackering, Personbil
TE – Teknik Informations- och medieteknik, Samhällsbyggande och miljö
VF – VVS- och fastighet VVS-teknik, Kyl- och värmepumpsteknik
IM – Introduktionsprogrammet Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ, Språkintroduktion