Högbergsskolan – Tierp

PÅVERKA DIN FRAMTID

Vill du bli förskollärare eller gillar du att laga bilar? Är du intresserad av språk och samhällsfrågor eller vill du bli kemist? Oavsett vad du drömmer om kan du förverkliga din framtid hos oss.

På Högbergsskolan i Tierp kan du välja mellan tolv nationella gymnasieprogram och skolan är certifierad i både Teknikcollege och Vård- och omsorgscollege. Sedan i augusti 2017 är vi också certifierad FN-skola vilket innebär att vi verkar i en anda i enlighet med FN-stadgans mål och principer.

Undervisningen sker i lugna grupper i moderna och inspirerande miljöer. Möjlighet till specialiseringar finns. Vi samarbetar nära med kulturskolan i vår musikprofil och har tillgång till idrottshall, simhall, konstgräsplan, ishall och ridhus i nära anslutning till skolan. Inom ramen för det individuella valet får du alltså stor chans att hitta något som passar just dina intressen.

På Högbergsskolan får alla elever på de nationella programmen låna en egen dator och möjlighet att delta i stimulerande gymnasiearbeten med det lokala näringslivet, universitet och högskolor.

Skolan har nära samarbete med det lokala näringslivet och ger dig som läser ett yrkesprogram en väl fungerande arbetsplatsförlagd utbildning. Så oavsett om du vill ge dig direkt ut i yrkeslivet eller läsa vidare så har Högbergsskolan i Tierp alternativen för ditt framtida yrke.

Högbergsskolan är ett kunskapscentrum som utbildar kompetent arbetskraft för företag i världsklass, kvalificerade studenter för högskola och universitet, samt goda samhällsmedborgare för ett rikt vuxenliv.