Lundellska skolan

Välkommen hit, välkommen hem!

En gemenskap med många valmöjligheter; så beskriver våra elever Lundellska skolan eller Skrapan som vi också kallas. Lundellska är en plats där både ungdomar och personal trivs och känner sig hemma, känner trygghet, tillhörighet och gemenskap. Det är en plats med studiero där vi hjälper och stöttar varandra för att tillsammans bli bäst på lärande. Det är det vi jobbar och brinner för. Men vi har också vår aktiva elevkår som rankas bland de bästa i landet och ser till att skolan blir något mer utöver lektioner och plugg.

Många valmöjligheter
Vi har ett brett utbud av utbildningar och kurser så här finns möjligheten till utmaningar för alla, till fördjupning av intresseområden, till att skapa relationer och kontakter. Hos oss kan du till exempel lära dig att skapa och driva företag via Ung Företagsamhet(UF) - ett område där våra elever vunnit många fina priser. Är du intresserad av kriminologi kan du läsa vår CSI-kurs. Brinner du för internationalisering och resor kan du läsa Samhällsprogrammet med internationell profil. För dig som älskar musik finns möjligheten att läsa musikprofil inom samtliga program. Läser du vårt Vård- och omsorgsprogram får du en yrkesexamen med goda möjligheter till jobb redan efter gymnasiet men kan också läsa vidare på universitet.

Vi har flera olika universitetssamarbeten. Våra laborationssalar är helt nyrenoverade och ger en härlig miljö för vårt Naturvetenskapsprogram. Framförallt kan vi erbjuda en stor mängd olika valbara kurser på ett sätt som få andra skolor kan – allt från fotografisk bild, dans, teater, entreprenörskap, bollsport, kriminologi, naturguidning (skärgårdspaddling), musikproduktion till App-utveckling… Självklart erbjuder vi också alla meritgivande kurser för vidarestudier.

 

ADRESS 
Lundellska skolan
Lägerhyddsvägen 36
756 43 UPPSALA

Telefon: 018-727 99 00

Program

EK - Ekonomi, Juridik
NA - Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle
SA - Beteendevetenskap, Samhällsvetenskap (Internationell profil)
VO - yrkesutgång Akutsjukvård, Psykiatri (profil Högskoleförberedande, yrkesförberedande)

Särskild variant musik med intag genom audition inom samtliga utbildningar ovan.

AST-enhet med SA-Beteendevetenskap
Introduktionsprogram, SPRINT