Minervagymnasium

Unika valmöjligheter, engagerade och behöriga lärare i lugn inlärningsmiljö – hos oss får du möjlighet att utvecklas

STUDIERO OCH TRYGGHET
Vi är en av Sveriges modernaste gymnasieskolor med kunskap och bildning i fokus. Vår undervisningsmiljö präglas av studiero och trygghet för alla. Vi har engagerade, välutbildade och behöriga lärare som ger dig en mycket god grund för vidare studier.

UNIKA VALMÖJLIGHETER
På Minervagymnasium erbjuds unika valmöjligheter där du kan kombinera ditt intresse inom exempelvis olika typer av idrotter, musik, programmering och samtidigt inom befintlig ram på 2500 poäng nå maximala meritpoäng. Du ges stort utbud av inriktningar och valbara kurser, där du själv får välja kurser vilket är unikt för vår gymnasieskola. Hos oss är inte kurserna förvalda utan du har själv stora valmöjligheter att välja utifrån dina intressen. Om du läser teknikprogrammet eller liknande har du även möjlighet att läsa ett fjärde år och utbilda dig till gymnasieingenjör.

GOD MAT OCH GODA TRÄNINGSMÖJLIGHETER
Alla elever får tillgång till en egen Macbook, träningskort på IKSU under hela gymnasietiden, god mat som lagas från grunden i vår fina skolrestaurang samt bibliotek. Vi har en hälsoprofil och arbetar hälsofrämjande och förebyggande med vårt elevhälsoteam.

Citat från tidigare elev:

”På Minervagymnasium har vi bra stämning och goda relationer mellan lärare och elever.
Undervisningens höga kvalité bidrar starkt till att nå sina mål både när det gäller studier och personlig utveckling. Man får verkligen stöd och hjälp av alla kunniga lärare.
Skolan ger fina möjligheter att träna idrott via IKSU. Miljön är ny och fräsch och maten - som att äta på den bästa restaurang!”

ADRESS

Minervagymnasium
Glaciärgatan 2, 907 27 UMEÅ

Telefon: 090-349 72 29

Program

SA – Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningarna
Beteendevetenskap
Samhällsvetenskap
Medier, information och kommunikation

NA – Naturvetenskapsprogrammet med inriktningarna
Naturvetenskap och samhälle
Naturvetenskap
Med möjlighet till Nat Science profilering.

EK – Ekonomiprogrammet med inriktningarna
Ekonomi
Juridik

TE – Teknikprogrammet med inriktning
Teknikvetenskap
Utbildning till gymnasieingenjör