Praktiska Gymnasiet Skellefteå

ETT YRKESPROGRAM ÄR ETT BRA FRAMTIDSVAL!

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Hos oss är klasserna mindre vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen, både i klassen och på skolan. Vad drömmer du om att bli? Välkommen till Praktiska Gymnasiet Skellefteå.

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS
På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss kan du även läsa som lärling, då har du istället hälften av din skoltid på en arbetsplats. Du får dessutom 1000 kronor extra i månaden från CSN när du läser som lärling. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

VILL DU PLUGGA VIDARE?
Du kan ta studenten med både en yrkes­examen och grundläggande högskole­behörighet, vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt. From läsåret 23/24 ingår grundläggande högskolebehörighet så då kan du välja att läsa vidare på högskola eller universitet, men du kan även välja bort de högskole-förberedande kurserna. Valet är ditt.

GÖR PRAKTIK UTOMLANDS
Som elev hos oss kan du söka utlands­praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom det EU­-finansierade projektet ERASMUS+. Praktiken är cirka tre veckor och vi samarbetar med företag som Ferrari Racing och hotell i Venedig.

VAR ELEV FÖR EN DAG
Vi tycker det är viktigt att du får chans att träffa oss och testa på det program du funderar på att söka till innan du gör ditt val. Som elev för en dag får du följa med elever på det program du är intresserad av under en dag. Du får chans att se hur våra lektioner går till och testa på våra praktiska moment i skolans fina verkstäder. Boka din plats på praktiska.se/skelleftea

Vill du gå på en skola med engagerade lärare och personal, engagerad elevhälsa och tycker om att lära dig i en trygg och stimulerande miljö? Då är Praktiska Gymnasiet för dig!

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Skellefteå
Åsgatan 24
931 41 SKELLEFTEÅ

Program

BYGG OCH ANLÄGGNING - Husbyggnad – Måleri

EL OCH ENERGI - Elteknik/elektriker

FORDON OCH TRANSPORT - Personbil/Snöskoter, ATV, vattenskoter – Transport

FÖRSÄLJNING OCH SERVICE

HOTELL OCH TURISM

VVS OCH FASTIGHET - VVS-montör

VÅRD OCH OMSORG

IMV - Programinriktat val
IMY - Yrkesintroduktion
IMA - Individuellt alternativ