Malgomajskolan

Välkommen till Lapplands bästa gymnasium

Studier
På Malgomajskolan har vi en bra mix mellan yrkes och högskoleförberedande program. Vi erbjuder dig följande program, el- och energi, fordon- och transport, handel- och administration, restaurang- och livsmedel, vård- och omsorg samt naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. Vi erbjuder också introduktionsprogrammen, för dig som ej är behörig.

Vi släpper ingen
Genom att hålla i, hålla ut och hålla om våra elever, hjälper vi dem att nå sina mål. Vi anser att alla elever kan klara gymnasieskolan och tack vare täta uppföljningar, engagemang från lärare och elevhälsa samt god kommunikation med hemmen blir åren på Malgomajskolan framgångsrika.

Boende
Under dina studier bereds du plats vid det nyrenoverade elevboendet Pettersbacke. Här finns fullt möblerade minilägenheter längst upp i husets ”Top floor”. Här kan du vila, trivas och ladda om inför
studier och träning. 

Vilhelmina
I Vilhelmina har du nära till en natur med härliga fjäll, lummiga skogar och vackra sjölandskap. Samhället Vilhelmina bjuder på ett 40-tal butiker, fik, restauranger och snabbmatsställen samt hotell och nöjen. 
Allt från större shower i den nybyggda sport och eventhallen till danser, teater, 3D biograf, öppen scen och nattklubbsarrangemang. 
Till Vilhelmina kommer man med direktflyg från Arlanda (flygtid ca 1h 40min) buss eller bil.