Nordvik

Välkommen till Nordvik utbildningar!
Din framtid börjar här!

Hos oss bor och pluggar du i en fantastisk natur i Höga kusten med havet runt hörnet
Våra fantastiska och engagerade lärare och instruktörer hjälper dig till en yrkesexamen inom någon av inriktningarna Djurvård - Arbete med hund alt. Djurens hälso- och sjukvård. Hästskötare med inriktning mot ridning, Trädgård - Anläggning alt. skötsel av utemiljöer eller Lantbruk. Vi har även den nya inriktningen Naturturism där du kan välja utgång Naturguide - Vildmarkskock eller Naturguide - Sportfiske och vattenvård.

Lärlingsutbildning
Naturbruksprogrammet hos oss är en lärlingsutbildning där du till stor del lär dig genom att vara med och sköta Nordviks egna djur, mark och anläggning. Hälften av studietiden är inriktningstid och du läser alla dina ämnen här.

Internat med havet som närmaste granne
Vårt internat har plats för 80 elever och vår boendevärd tar hand om dig och ordnar aktiviteter. Här råder en mycket familjär stämning med en skön gemenskap där vänskapsband knyts för livet. Du kan göra utflykter med båt, kanot och skoter eller fiska, träna dig själv eller din fyrbenta vän.

Våra kockar lagar riktigt god mat till dig
Vår fantastiska restaurang har en ekologisk profil med många lokalproducerade råvaror. T.ex. så kommer allt nöt och lammkött från vår egen gård. Här serveras frukost, lunch med hembakat bröd, eftermiddagsfika, middag och kvällsfika, från råvara till färdiga maträtter.

Kom och hälsa på oss
Går du i årskurs 8 eller årskurs 9 och funderar på att söka till Nordvik? Då har du möjlighet att prova på att vara elev för en dag eller göra din praktik hos oss. De dagar du är hos oss får du möjlighet att vara med på lektioner och hjälpa till att sköta djuren

Hos oss får du:

  • Efter utbildning hos oss har du goda chanser till jobb efter studenten.
  • Du kan också, förutom grundläggande behörighet, välja till kurser som ger särskild behörighet A14.
  • Jobba med Ungt Företagande så att du får erfarenhet av entreprenörskap inför ditt yrkesliv.
  • Modernt digitalt stöd i utbildningen inom olika områden.

ADRESS
Nordvik Utbildningar AB
Nordvik 108
872 98 NORASTRÖM

Telefon: 0613-711 200