Räddningsgymnasiet Sandö och Nordvik

RÄDDNINGSGYMNASIET
Är du nyfiken på hur vår värld fungerar?

Vi är en liten skola som bjuder på stor gemenskap. Skolan erbjuder elevboende i olika former för de elever som önskar.

Naturvetenskapligt program
Genom kunskaper i matematik, naturvetenskap och samhällsvetenskap får du en bred och allsidig grund att stå på när du undersöker världen. På Räddningsgymnasiet väljer du inriktning inför årskurs 3 och behöver inte veta vad du ska välja innan du söker.

Inriktning natur
Den här inriktningen väljer du om du lockas av matematikens, kemins, biologins och fysikens fascinerande värld. Laborationer är en självklar del av utbildningen och din förmåga att förstå världen genom naturvetenskapliga förklaringsmodeller ökar.

Inriktning samhälle
Detta innebär att du fördjupar dig i hur natur och samhälle samspelar i världen genom att läsa fler kurser inom samhällskunskap, psykologi och geografi. När natur- och samhällsvetenskapliga frågor möts får du ett helhetsperspektiv på hur världen fungerar.

FN-skola, räddning, studieresor och internationella frågor
Räddningsgymnasiet är en certifierad FN-skola. Hos oss lär du dig om räddningsarbete, från trafikolyckor och bränder till stora internationella katastrofer. Att dela upplevelser och få erfarenheter av världen är en viktig del av skolan. Våra studieresor och studiebesök väljer vi tillsammans. I årskurs 3 har man gjort resor till länder som Nepal, Vietnam och nu senast Indien.

NORDVIK
Din framtid börjar här

Vi är en liten skola som erbjuder Naturbruksprogrammet som lärlingsutbildning. Här lär du dig genom att vara med och sköta Nordviks egna djur, mark och anläggning. Hälften av studietiden är inriktningstid och du läser alla dina ämnen här.

Hos oss bor och pluggar du i en fantastisk natur
Våra fantastiska och engagerade lärare och instruktörer hjälper dig till en yrkesexamen inom någon av inriktningarna Djurvård - Arbete med hund alt. djurens hälso- och sjukvård. Hästskötare med inriktning mot ridning, Trädgård - Anläggning alt. skötsel av utemiljöer eller Lantbruk.

Internat med havet som närmaste granne
Vårt internat har plats för 80 elever och vår boendevärd tar hand om dig och ordnar aktiviteter. Här råder en mycket familjär stämning med en skön gemenskap där vänskapsband knyts för livet. Du kan göra utflykter med båt, kanot och skoter eller fiska, träna dig själv eller din fyrbenta vän.

Våra kockar lagar riktigt god mat till dig
Vår fantastiska restaurang har en ekologisk profil med många lokalproducerade råvaror. T.ex. så kommer allt nöt och lammkött från vår egen gård. Här serveras frukost, lunch med hembakat bröd, eftermiddagsfika, middag och kvällsfika, från råvara till färdiga maträtter.

ADRESS

Räddningsgymnasiet
Sandövägen 3
872 64 SANDÖVERKEN
Telefon: 0612-69 21 66

Nordvik Utbildningar AB
Nordvik 108
872 98 NORASTRÖM
Telefon: 0613-711 200

Våra inriktningar

Räddningsgymnasiet
Naturvetenskapsprogrammet, NA
Inriktning väljs i åk 3
Naturvetenskapsprogrammet: natur
Naturvetenskapsprogrammet: natur och samhälle
Nordvik Utbildningar AB