ABB Industrigymnasium Västerås

Teknikprogram med spets och bredd

Ger dig förutsättningar inför framtida studier och arbetsliv

Utmaningar och utveckling
Vi är en skola med teknik och naturvetenskap i centrum. Här på ABB-gymnasiet får du utmaningar och utvecklas. Du kommer till en studiemiljö där alla vill framåt och hjälps åt för att lyckas. På skolan vill vi förbereda dig för vidare studier men också det arbetsliv som sen väntar. Därför ser vi till att du under åren får möta arbetslivet i studiebesök, föreläsningar, praktik och projekt. Du kommer också att lära dig mycket om företagande och kan driva eget i projekt Ung företagsamhet eller gymnasiearbetet. Hos oss får du ett försprång med den träning du får i projekt- och grupparbete, kommunikation och presentationsteknik. Det är vad arbetsgivare, universitet och tidigare elever berättar.

Teknikprogram i trygg miljö
På ABB Industrigymnasium läser du Teknikprogrammet med produktionsteknisk inriktning eller Teknikprogrammet med spetsinriktning mot smarta system och produkter (större fokus på programmering). Du har egen arbetsplats med bärbar dator och hemklassrum där du sitter tillsammans med din basgrupp. Vi arbetar med sammanhållna skoldagar i en lugn miljö som ger studiero och du gör det mesta av ditt arbete under skoldagen. Det finns också möjlighet att sitta kvar och arbeta på skolan. Vi är en relativt liten skola med 370 elever och det är alltid nära till en lärare. Andelen tjejer som söker sig till vårt teknikprogram har stigit genom åren och utgör nu mer än 40 % av alla elever.

Spetsutbildning
Vår Sverigeunika spetsutbildning mot smarta system och produkter ges tillsammans med Mälardalens högskola och du kan om du vill läsa flera högskolekurser redan under gymnasieutbildningen. För att du ska kunna komma längre och få mer av det du verkligen är intresserad av! Vi ligger steget före och arbetar helt enkelt med morgondagens teknik där utvecklingen går som snabbast.

Skolans innehåll

  • Teknikprogram med bredd och spets och möjlighet till vidare studier inom alla områden.
  • På teknikprogrammet med produktionsteknisk inriktning erbjuds samtliga elever praktik i Sverige år 2 och utlandspraktik år 3.
  • På Teknikprogrammet med spetsutbildningen arbetar vi istället med löpande kontakt med företag inom vårt teknikblock, såväl nationellt som internationellt.

ADRESS 
ABB Industrigymnasium Västerås
Robotvägen 4
721 36 Västerås

Program

Teknikprogrammet, TE
- Produktionsteknisk inriktning
- Spetsutbildning mot smarta system och produkter