ABB-gymnasiet Västerås

Teknikprogram med spets och bredd

Vi utbildar för en bättre värld

Utmaningar och utveckling

ABB-gymnasiet är en skola med teknik och naturvetenskap i centrum. Här får du utmaningar och utvecklas, både kunskapsmässigt och som person. Du kommer till en studiemiljö där alla vill framåt och hjälps åt för att lyckas. Teamwork är ett av våra ledord! På skolan vill vi förbereda dig för vidare studier men också det arbetsliv som sen väntar. Därför ser vi till att du får möta arbetslivet i studiebesök, föreläsningar, praktik och projekt – det vi kallar realwork. Du kommer också att lära dig mycket om företagande och kan driva eget på riktigt inom ramen för Ung företagsamhet i tvåan eller trean. Hos oss kommer du längre och får ett försprång med den träning du får i projekt- och grupparbete, kommunikation och presentationsteknik. Det är vad arbetsgivare, universitet och tidigare elever berättar.

Teknikprogram i trygg miljö
På ABB-gymnasiet läser du Teknikprogrammet med produktionsteknisk inriktning eller Teknikprogrammet med spetsinriktning mot smarta system och produkter (större fokus på programmering). Du har egen arbetsplats med bärbar dator och hemklassrum där du sitter tillsammans med din basgrupp. Vi arbetar med sammanhållna skoldagar i en lugn miljö som ger studiero och du gör det mesta av ditt arbete under skoldagen. Det finns också möjlighet att sitta kvar och arbeta på skolan. Vi är en relativt liten skola med 370 elever och det är alltid nära till en lärare. Andelen tjejer som söker sig till vårt teknikprogram har stigit genom åren och utgör nu mer än 40 % av alla elever.

Spetsutbildning
Vår Sverigeunika spetsutbildning mot smarta system och produkter ges tillsammans med Mälardalens Universitet och du kan om du vill läsa flera högskolekurser redan under gymnasieutbildningen. För att du ska kunna komma längre och få mer av det du verkligen är intresserad av! Vi ligger steget före och arbetar helt enkelt med morgondagens teknik där utvecklingen går som snabbast.

Skolans innehåll

  • Teknikprogram med bredd och spets och möjlighet till vidare studier inom alla områden eller jobb direkt efter utbildningen.
  • På produktionsteknisk inriktning erbjuds praktik i Sverige och utomlands och på vår spetsutbildning sker löpande samarbete med företag inom teknikområdet under hela utbildningen.
  • Vår vision är att utbilda elever som kan och vågar ta sig an framtidens utmaningar för en bättre värld – det vi kallar dreamwork.

ADRESS
ABB-gymnasiet Västerås
Robotvägen 4
721 36 Västerås

Program

Teknikprogrammet, TE
- Produktionsteknisk inriktning
- Spetsutbildning mot smarta system och produkter
Valbara profiler inom produktionsteknisk inriktning
Naturvetenskap, Teknisk design och Hållbart samhälle.