Mälardalens Ridgymnasium

Kombinera studier med ditt stora hästintresse!

Välkommen till en utbildning där du får möjlighet att nå dina mål – oavsett om du efter examen vill gå direkt ut i arbete inom häst-näringen eller studera vidare.

På Mälardalens Ridgymnasium Västerås ger vi dig chansen att utveckla ditt hästintresse och samtidigt få en trygg kunskapsgrund att stå på. Du får utvecklande och varierande år där du som individ står i fokus. Hos oss når du dina mål oavsett om det är att läsa högskole­förberedande eller fortsätta direkt ut i arbetslivet. Målet är att du efter utbildningen har en yrkesexamen som ger dig stora möjligheter på arbetsmarknaden och en grundläggande högskolebehörighet för eventuella vidare studier.

Du läser naturbruksprogrammet med inriktning hästhållning, NIU ridsport eller skog, mark och djur. All utbildning sker i klasser som är begränsade till 25 elever och undervisningen varvar teori och praktik på en och samma anläggning.
Förutom stallet och lektionssalar finns paddock och två ridhus tillgängliga för dig och dina klasskamrater.

Ansökan sker via gymnasieantagningen i din kommun. Är du intresserad av NIU skall en separat ansökan skickas in till oss senast 1/12. Blankett för ansökan hittar du på vår hemsida.

ADRESS

Mälardalens Ridgymnasium
Eskadergatan, Hamre Gård
721 31 VÄSTERÅS

Telefon: 021-80 02 41

Program

– Hästhållning
– NIU Hästhållning
– Introduktionsprogram

Skog, mark och djur:
– Anpassad skola