Praktiska Gymnasiet Västerås

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig ett bra jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Hos oss är klasserna små vilket gör att du snabbt kommer in i gemenskapen både i klassen och på skolan. Vad drömmer du om att bli? Väkommen till Praktiska Gymnasiet Västerås.

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS
På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss kan du även läsa som lärling, då har du istället hälften av din skoltid på en arbetsplats. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta dig an nya uppgifter.

VILL DU PLUGGA VIDARE?
Du kan ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet, vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt. Men du kan även välja till kurser under ditt individuella val för att få grundläggande högskolebehörighet. Då kan du välja att läsa vidare på högskola eller universitet.

GÖR PRAKTIK UTOMLANDS
Som elev hos oss kan du söka utlandspraktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom det EU-finansierade projektet ERASMUS+. Praktiken är cirka tre veckor och vi samarbetar med företag som Ferrari Racing, hotell i Venedig och företag kopplade till modebranschen i Milano.

VAR ELEV FÖR EN DAG
Vi tycker det är viktigt att du får chans att träffa oss och testa på det program du funderar på att söka till innan du gör ditt val. Som elev för en dag får du följa med elever på det program du är intresserad av under en dag. Du får chans att se hur våra lektioner går till och testa på våra praktiska moment i skolans fina verkstäder.

Boka din plats på praktiska.se/vasteras

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Västerås
Lysgränd 1
721 30 Västerås

Program

EE- EE, Elteknik
HV - HV, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist
HT - HT, Hotell och turism
VF - VF, Fastighet
VF - VF, Kyl- och värmepumpsteknik
VF - VF, VVS
IMV - Programinriktat val
IMY - Yrkesintroduktion