Vänergymnasiet

Välkommen till oss!

Vänergymnasiet utbildar ungdomar till olika yrken inom Fordons och transportbranschen och Restaurang- och livsmedelsbranschen. Det är två branscher med goda möjligheter till anställning direkt efter gymnasiet. Vänergymnasiet nätverkar som branschgodkänd skola, QMT, med företag i hela Sverige och erbjuder den lilla skolans hållbara skolgång, trivsel och trygghet. Vi satsar på dig och framtiden! Vi tycker det är viktigt att eleverna upplever en helhet där yrkeskurser och teorikurser tillsammans medverkar till anställningsbarhet och kompetens. Du har möjlighet att nå högskolebehörighet.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
I vår egen utbildningsrestaurang Vänerskutan, som är öppen för allmänheten, får du på ett naturligt sätt i undervisningen möta verkligheten i restaurangbranschen. Där får du lära dig att servera det kockarna i köket producerar och ibland agera bartender och tillverka avancerade hälsodrinkar. Om du hellre vill sätta händerna i en deg eller lära dig tillverka de mest fantastiska tårtorna och bakelserna – då kommer du tillbringa mycket tid i Bageri och konditori Vänerskutan – vår bageriverkstad. Som grädde på moset lär du dig teknikerna att hantera choklad och konfektyr.

Fordons- och transportprogrammet
Är du intresserad av att utbilda dig till personbilsmekaniker eller tungtransportmekaniker? I våra nya mekanikerhallar får Vänergymnasiet, Mariestad du lära dig att felsöka och reparera både lätta och tunga fordon. Dessutom tillverkar du ditt eget verktygsskåp som fylls med verktyg under utbildningens gång – självklart tar du med dig skåpet hem när du tar studenten om tre år. Mekaniker erbjuds utbildning på följande körkort och förarbevis: B, Truck, Traverse, Lastmaskinskort, samt förarbevis på mobila maskiner såsom Teleskoplastare. När det gäller att utbilda sig till lastbilschaufför – väljer du den tredje inriktningen, Transport, som påbörjas i åk 2. Här är målet att kunna köra tunga lastbilar säkert och miljövänligt, du kan välja att fördjupa dig i godstransporter eller persontransporter. Under studietiden har du möjlighet att klara flera olika körkort såsom B, C/D, CE, samt även truckkort, kranförarbevis och yrkeskompetensbevis.

Oavsett om drömyrket är att bli chaufför, mekaniker, kock, konditor, bartender eller bagare – så är det branscher som söker mycket arbetskraft efter avslutade gymnasiestudier. Välkommen att påbörja utbildningen till ditt drömyrke hos oss!

ADRESS 
Vänergymnasiet
Box 11
542 21 MARIESTAD

Besök: Hantverkaregatan 7 542 31 MARIESTAD

Program

Lastbilar och mobila maskiner
Transport
Personbilsinriktning

 

Kök och servering