Ytbehandlare

Varierat från morgon tilll kväll

Ena dagen står Evelina Hirvi, 20 år, och tar hand om nymålade möbler. Andra dagen lagar hon möbler som blivit stötta.Dessutom har hon precis gått en utbildning så att hon kan köra en ny robot.

– Det är ett varierande jobb. Det är inte samma rörelse hela tiden och jag får röra på mig.

 Evelina Hirvi har arbetat som ytbehandlare på Hillerstorps Trä i drygt ett år.

 - Jag trivs fantastiskt bra. Mycket är självklart tack vara alla arbetskamrater, men jobbet är riktigt roligt, säger hon.

Den ena dagen är inte den andra lik. Evelina jobbar förvisso i första hand vid en lina där hon tar hand om möbler som ska målas och som har målats. Trädetaljerna som målas hängs upp på krokar och målas två gånger innan det att de är klara.

Tillsammans med sina kollegor Ania Smelkovski och Mumin Abdirahman lägger hon nymålat möbeltillbehör i en ordnad hög på en lastpall. Högen förs sedan in till packningen där den förses med både skruvar och ritningar innan möblerna körs vidare i paket till Ikea.

– Vi har fått in en stororder från Ikea nyligen. Det är bra, då har vi mycket att göra, säger Evelina som också berättar att hon precis har gått en internutbildning för att kunna köra en robot.

 – Det är roligt att få lära sig nya saker, konstaterar hon.

 Tror du att du jobbar här om fem år?

– Ja det tror jag. Det hoppas jag att jag gör.