Fastighetsskötare – HSB Göteborg

LÖS PROBLEMET.

Fastighetsbranschen behöver dig.

Tycker du om problemlösning, variation och att kunna planera din dag? Då kan HSB Göteborg ha jobbet för dig. Här hittar du också många vägar att utvecklas inom det du gillar. Inte så dumt va?

Digitaliseringen ändrar mycket, snabbt, inte minst fastighetsskötarens roll. Idag är fastighetsskötare en datakunnig problemlösare som tycker om att jobba med människor. Vi tog oss ett snack med Pontus Karlgård, en av våra fastighetsskötare.

Hej Pontus, vad är en fastighetsskötare?
- Fastighetsskötare är problemlösare. Ett socialt jobb där vi träffar många människor som har olika typer av problem som behöver fixas. Många tror att vi bara rensar avlopp och plockar skräp men det stämmer inte, det är en liten del av vad vi gör. Vi är experter på fastigheterna som vi tar hand om.
”Handlar inte bara om att fixa ett problem”

Vad är kul med ditt jobb?
- Jag gillar att hjälpa människor. Det handlar inte bara om att fixa ett problem, till exempel kan en vattenläcka ge en del panik, då är en viktig del att lugna de boende. Det är också kul att lösa problem, att ta reda på hur man gör, vare sig det handlar om via kollegor, Google eller Youtube och se resultatet.
”Husen blir mer digitala och då behöver vi också bli det”

Hur påverkar teknikutvecklingen ditt jobb?
- Husen blir mer digitala och då behöver vi också bli det. Redan nu behöver vi vara mer tekniskt- och datakunniga. Jag tror att vi snart kommer kunna se hela huset, med ledningar och allt, direkt i mobilen eller iPaden.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det?
- Mitt jobb är väldigt varierande. Man får till exempel testa på VVS, el och trädgårdsskötsel. Hittar man något som känns extra kul ger HSB Göteborg goda möjligheter att specialisera dig. Det är en av de största fördelarna med att vara på ett stort företag.

Framtida jobb hos HSB Göteborg?
Hos HSB Göteborg kan du jobba med mycket annat också: ekonomer, byggingenjörer och förvaltare är bara några exempel på mer än 20 olika yrken du hittar hos oss. Nyfiken? Läs gärna mer på hsb.se/jobbahososs

Pontus Karlgård, Fastighetsskötare HSB GöteborgFoto: Emelie Asplund