Eltekniker

Daniel Maurits är en lösningsorienterad Eltekniker som gillar utmaningar som har varit anställd sedan 2008

Vilka utbildningar har du gått?

-          Elprogrammet, inriktning data och nätverk, flera specialkurser inom tele samt ett flertal internutbildningar som kontaktledningskurs 1 till 3 samt en växelvärmekurs.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

-          Kl 07:00 samlas el- och signalavdelningen för planering av dagens arbete. Vi utgår ifrån Trafikverkets godkända trafikavstängningar och planerar uppdragen därefter. Säkerheten är högt prioriterad och det gäller att hålla tiderna. Därefter plockar vi ihop verktyg och beger oss ut i spår.

Vad är det bästa med jobbet?

-          Arbetskamraterna, vi har en bra sammanhållning och hjälper varandra över teknikgrenarna. Arbetet är variationsrikt, det finns alltid något nytt att lära och det är härligt att arbeta utomhus med frihet under ansvar.

Vad krävs för att bli en bra eltekniker?

-          Kunskap, flexibilitet och förmåga att lösa problem.

Vilka är dina framtidsmål?

-          Jag vill bredda min kompetens och har utbildat mig till förare på Lifträlsbil och Kockumstralla. Nästa steg blir utbildningen för Liftmotorvagn.

Skulle du rekommendera andra att arbeta på Infranord?

-          Ja absolut, det är roligt och variationsrikt med bra förmåner och villkor. Dessutom finns goda möjligheter att utvecklas inom företaget.