Praktiska Gymnasiet Gävle

VÅRA UTBILDNINGAR GER DIG FLERA MÖJLIGHETER

Vill du plugga något som både ger dig ett bra jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid.

Från praktik till arbetsplats
På gymnasiet kallas praktik för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det betyder att du gör minst 15 veckor av din utbildning på en arbetsplats. Du får testa på det du lärt dig på en riktig arbetsplats och kan skapa kontakter redan under gymnasiet. Hos oss kan du även läsa som lärling. Då gör du istället minst hälften av din skoltid på en arbetsplats. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig inom ett yrke men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad av att ta till dig nya uppgifter. Första året är skolförlagt, i årskurs 2 har du möjlighet att skrivas om som lärling. Som lärling får du även 1000 kronor extra i månaden från CSN.

Vill du plugga vidare?
Du kan ta studenten med både en yrkesexamen och grundläggande högskolebehörighet vilket ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt. Du kan även välja till kurser under ditt individuella val för att få grundläggande högskolebehörighet. Då kan du välja att läsa vidare på högskola eller universitet.

Gör praktik utomlands
Som elev hos oss kan du söka utlands-praktik i Italien, Spanien, Frankrike eller Tyskland genom det U-finansierade projektet ERASMUS+. Praktiken är cirka tre veckor och vi samarbetar med företag som Ferrari Racing, hotell i Venedig och företag kopplade till modebranschen i Milano.

Var elev för en dag
Vi tycker att det är viktigt att du får chansen att träffa oss och testa på det program du funderar på att söka till innan du gör ditt val. Som elev för en dag får du följa med elever på det program du är intresserad av under en dag. Du får chans att se hur våra lektioner går till och testa på våra praktiska moment i skolans fina verkstäder. Boka din plats på praktiska.se/gavle

Välkommen till oss!

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Gävle
Förrådsgatan 5
803 09 Gävle

Program

Bygg- och anläggningsprogrammet
- husbyggnad
-måleri

Barn- och fritidsprogrammet
- fritid och hälsa
- pedagogiskt och socialt arbete

El- och energiprogrammet
- elteknik

Naturbruksprogrammet
- djurvård

VVS- och fastighetsprogrammet
- fastighet
- VVS

IM
- programinriktat val
- yrkesintroduktion