AU PAIR – TYSKLAND

Hej!

Jag heter Samantha är 21 år gammal och har jobbat som Au Pair. Här kan ni läsa om hur jag upplevde min Au Pair tid.

Jag har arbetat som au pair i en värdfamilj som bor i München sedan Oktober 2014. Här ska jag vara tills oktober 2015. Jag är au pair i en värdfamil som har två pojkar. De är 3 och 7  år gamla.

Jag valde att bli au pair eftersom jag tycker om att ta hand om barn och för att jag ville resa. En vän till mig hade berättat så intressanta saker om sin tid som au pair i Sverige, så för mig var det inte ett svårt beslut att ta att jag ville åka som au pair. Jag valde Tyskland eftersom jag läst tyska i skolan. Jag blev också vän med en tysk utbytesstudent under min skoltid som jag ville träffa igen. Jag hade aldrig förr varit i Tyskland så det var väldigt spännande att åka iväg.

För-och nackdelar med att åka som au pair  
Min tid som au pair har gjort att jag utveckalts  mycket som person. Jag har blivit mycket mer självständing och mer ansvarsfull än jag var förr och jag har lärt mig så mycket.  Jag har också haft chansen att få resa mycket.  Jag njuter verkligen av min tid här i Tyskland! Och jag tycker mycket om min värdfamilj! Baserat på mina personliga upplevelser av au pairing kan jag inte komma på något negativt!

Så här såg en typisk arbetsdag ut för mig  
Mina dagar varierar lite, men jag tycker om att mina arbetsdagar följer ett schema, då är det enkelt att komma in i rutiner. Vanligtvis vaknar jag och tar barnen till skolan eller daghemmet klockan 07.30 Efter det tvättar jag barnens kläder eller städer barnens rum 2-3 gånger i veckan. Förutom när jag tvättar kläder och städar så har jag ledigt mellan 7.30-14.30.  Klockan 15.00 hämtar jag barnen från skola/daghem. Antingen åker vi hem och leker, far till en park, tar promenader, matar ankor vid en damm eller något liknande. Föräldrarna kommer hem ca 18.00-19.30, beroende på dagen, och efter det har jag ledigt resten av kvällen.

Detta lärde jag mig 
Jag har lärt mig så mycket om människor, traditioner och kulturer. Jag lärde mig också väldigt snabbt att om man blir vän med lokala människor ger det större möjligheter för nya upplevelser än om du bara umgås med folk från ditt eget land. Jag har lärt mig och blivit bra på att lära känna och träffa nya människor. Jag har också lärt mig hur man reser mycket för ett bra pris.

Övrigt intressant/att tänka på med att vara Au pair är  
En sak som jag tycker alla borde göra är att skriva en dagbok eller blogg! Det är så roligt att se hur mycket saker ändras med tiden! Var alltid öppen för nya situationer och nya människor. Få nya vänner från andra länder än ditt eget hemland. Du kan till exempel hitta nya vänner genom att skaffa en hobby. Jag började spela basket i ett lag och lärde på den vägen känna många tyska tjejer. Var inte rädd för nya upplevelser, ta emot dem och stressa inte över saker som du ändå inte kan kontrollera t.ex. tåg kan vara sena, saker kan bli stulna och saker kan gå fel, men det är livet! Slappna bara av och njut av hela resan!

Samantha åkte som au pair via AuPairCare