AU PAIR – USA

Hej!

Jag heter Annabelle är 21 år gammal och har jobbat som Au Pair. Här kan ni läsa om hur jag upplevde min Au Pair tid.

Jag var au pair i Pittsburgh/ Pennsylvania, USA i ett år.  Jag bodde i en värdfamilj som bestod av min värdmamma och värdpappa, deras två flickor, 2 och 6 år, samt deras pojke på 8 år.

Jag valde att bli au pair eftersom jag inte visste vad jag skulle göra efter gymnasiet. Jag hade jobbat en del som barnvakt och som gymnastikinstruktör för barn, jag älskar att jobba med barn och jag visste att jag ville resa. En vän till  mig var just då au pair i USA och jag frågade henne hur hennes tid som au pair var. Hon svarade att det är den bästa möjligheten att se och uppleva något nytt, jobba med barn, få nya vänner och en ny familj.

Det övertygade mig!

För-och nackdelar med att åka som au pair 
Det som är bra med att åka som au pair är att du lär dig så många nya saker som en ny kultur, träffar nya människor och nya vänner, du besöker nya städer och du blir en del av en ny familj. Du lär dig mycket om dig själv till exempel hur du reagerar i svåra situationer. Jag kan inte komma på något negativt med min tid som au pair i USA. Förstås kan det vara lite tungt ibland ifall barnen är svårhanterliga, då kan små saker kännas extra tunga,  men i slutändan är det en del av ditt au pair liv. Det kan inte alltid vara perfekt, det skulle ju bli tråkigt!

Så här såg en typisk arbetsdag ut för mig 
En typisk arbetsdag vaknade jag klockan 7.00 och hjälpte min värdpappa att förbereda barnen för skolan. Jag förberedde deras lunch och såg till att de hade allt som de behövde i deras skolväskor, till exempel om de hade simkurs såg jag till att barnen hade simkläder och handduk i sin väska. Efter att de två äldsta barnen for med värdpappan till skolan förberedde jag det minsta barnet och förde henne till daghemmet. Sen hade jag en paus från 9.00 till 11.00, efter det städade jag barnens rum och tvättade deras kläder(varannan dag) och jag handlade mat. Efter det hade jag en till paus igen och ibland förberedde jag middag så det var färdigt att värmas upp till barnen senare. Klockan 15.00 hämtade jag de två äldsta barnen från busshållplatsen och vi gick tillsammans hem (ca 5 minuters promenad). När vi kom hem åt vi ett mellanmål och barnen gjorde sin läxor. Klockan 16.00 körde jag barnen till deras aktivitet för kvällen, te.x. simmning, violin, piano, fotboll eller hebreiska lektion. Barnen hade en aktivitet varje dag. Ibland kunde jag även hämta de minsta barnet med de två äldre med bilen runt klockan 17.00. Då for vi hem och lekte lite tills en eller båda min värdföräldrar kom hem, då åt vi alla midddag tillsammans. Efter det hade jag ledigt resten av kvällen. Ifall båda föräldrarna var upptagna en kväll förberede jag barnen för natten, ibland kom en av de hem och hjälpte mig eller så gjorde jag det själv. Men vanligtvis hade jag kvällen ledig efter att vi dukat av middagsbordet.

Detta lärde jag mig 
Jag lärde mig mycket, till exempel att jag inte vill ha mer än 2 barn!
Jag blev mera självsäker, jag har inga problem med att prata med människor som jag inte känner. Jag lärde mig mycket saker som har med barn att göra och jag lärde mig att ha många bollar i luften samtidigt och att organisera saker.

Övrigt intressant/att tänka på med att vara Au pair är 
Ett tips från mig är att vara öppen för en ny kultur och nya människor. Säg inte att du inte klarar av det ifall du inte ens försökt! Ge inte upp, det kan kännas tungt ibland, men det vägs upp med alla trevliga stunder du kommer uppleva, speciellt med barnen.

Jag skulle absolut åka som au pair igen! Jag ångrar faktiskt lite att jag inte förlängde min au pair tid för det var en helt fantastisk upplevelse!

Annabelle åkte som au pair via AuPairCare.