Au pair

Att arbeta som au pair eller barnflicka har länge varit och är fortfarande populärt!

Att resa iväg och jobba som au pair ger en unik inblick i vardagslivet i ett annat land. Som au pair bor man i regel hemma hos en familj och tar framför allt hand om barnen, men vissa enklare hushållssysslor kan också ingå i arbetsuppgifterna. Ibland hör man skräckhistorier om hur unga tjejer och killar som jobbat som au pairer blivit utnyttjade och knappt haft någon fritid alls. Därför är det viktigt att se till att man i anställningskontraktet skriver ned exakt vilka sysslor som ingår i jobbet!

Några tips!

  • Om du väljer att arbeta hos en inhemsk familj lär du dig språket betydligt lättare än om du bor hos en svensk familj.
  • I en del länder som USA är det obligatoriskt att studera ett par timmar i veckan om man jobbar som au pair, men det kan vara en god idé även annars!
  • Var ärlig i din ansökan och försök inte framstå som annorlunda än du är. Det kan slå tillbaka senare om det visar sig att man inte har så mycket gemensamt med familjen.

Läs mer

Några au pair-förmedlingar i Sverige är Anixi , Aupairads , Aupariguiden , Cultural Care Au Pair , Intrax AuPairCareSTS Au pair , Skandinaviska Institutet och Scandinavian Au Pair Center .

Läs om Veronica som jobbat som Aupair här!