Veronicas au pair erfarenheter

Aupair – Veronica 
Jag jobbade som Aupair i 9 månader i London.

Jag valde att jobba som Aupair på grund av…
Jag ville lära mig att tala engelska flytande och bli mer självständig genom att uppleva en ny stad på egen hand.

Jag har följande utbildning
Jag hade gått ut samhäll på gymnasiet.

Detta är fördelarna med Aupair
Det finns massor av fördelar; du lär dig ett nytt språk, får nya vänner för livet, har jättekul i en ny stad och får tid att tänka över vad du vill jobba med i framtiden.

Detta är nackdelarna med Aupair
Kan vara svårt att bo och arbeta i en familj och att alltid känna att man är på ”jour”.

Så här såg en typisk arbetsdag ut för mig
Jag går upp kl.07.00 och ordnar frukost till lilla flickan. Sedan hjälper jag henne att göra i ordning sig inför skolan och följer henne dit. Efter det städar jag undan lite i hennes rum och stryker hennes tvätt. Senare på eftermiddagen hämtar jag upp flickan och hjälper henne med hemläxorna under ett mellanmål. Efter lite lek är det sedan dags för middag. Jag lagar ofta middag till henne och gör enkla måltider som barn brukar gilla. Sedan är det dags för bad och efter det när mamman kommer hem är jag ledig för kvällen.

Utvecklingsmöjligheter inom Aupair är
Om man trivs i rollen som au pair kan man utbilda sig till professionell ”nanny” och ta hand om barn på heltid, dock så bor man inte hos familjer och fördelen är att du får månadslön.

Övrigt intressant/att tänka på med att vara Au par är
Det är en fördel att ha körkort – oavsett om du är i USA där detta är ett måste, eller Europa.

Det bästa med äventyret som au par är att det är så enkelt. Det finns massvis med familjer i världens som önskar aupairer och du behöver inte spara pengar långt i förväg. Du kan alltså snabbt åka i väg på äventyret. Jag rekommenderar alla att se till att få ut så mycket som möjligt av tiden som au pair genom att boka in mindre resor under tiden. Tex, om du bor i London, åk över till Paris. Bor du i Schweiz, åk på skidresa!

Detta lärde jag mig
Jag lärde mig att tala riktigt bra engelska, att vara öppen för nya kulturer och hur man bäst lär känna en ny stad.