Feedback från Studie- och yrkesvägledare

Lite av all den fina respons vi har fått in från Studie- och yrkesvägledare som visat Framtidstågets Digitala lektion för sina elever:

 

Lätt att genomföra. Eleverna kan själva påverka vad de vill fördjupa sig i.
Lärare, Kalmar

Bara bra!! Bra att man kan visa filmen i mindre grupper, man kan pausa om det behövs, visa för föräldrar, återse! Mycket bra presentatörer som eleverna kunde identifiera sig med! Bra och tydliga budskap om kompis- val, framtid och väljande, nya begrepp som referens. Bara positiva intryck!! 
Filmen och budskapet om fastighetsbranschen var populär. Men alla filmer är bra på sitt sätt, att man kan göra nya val i framtiden är viktig för eleverna att höra. Kul med tågvagnar! Bra och spännande balans mellan film – text- musik. Härligt avslut på presentationen! Det har funkat fantastiskt bra och är en stor och viktig hjälp för elever och syvare i dessa tider. Uppskattar att vi fick ta del av detta viktiga inspiration. Bra komplement till praovecka. JA, BRA JOBBAT!! TUSEN TACK!!!:) Fortsätt så här!! Vi ses nästa år!!
SYV, Töreboda


Bra film med bra budskap. Inloggningen fick jag inte att fungera i början men supporten från er var snabb och bra!
SYV, Arvidsjaur

Hej! Jag ser på lektionen i skrivande stund  SÅ BRA!!!
Men det är verkligen toppen, med fokus på framtid o lärande känner jag.
Jag använder mycket från Framtidsvalet och ifrån inspirationskanalen. Mycket nöjd med allt material inkl. digitala lektionen.  
SYV, Arjeplog

”Vill bara flagga för vilket fantastiskt upplägg ni fått ihop på så kort tid gällande rådande omständigheter. Personal och elever uppskattar såklart fysiska träffar och det går inte att byta ut, men att kunna dela upp detta klassvis och olika datum är hur bra som helst! Så tack, verkligen tack för ert fina, viktiga arbete, kommer dock sakna att ha er här på besök på LKC. Ni är välkomna när det är bättre tider.”
SYV, Lyckeby

”Det blir mer verkligt med den vanliga informationen, men när den blev på film så var vi ju inte beroende av att alla såg den samtidigt och jag kan ju också visa den för elever som inte var närvarande när vi hade informationen. Min uppfattning är att alla som hjälpte mig med filmvisningen och frågorna tyckte att filmen gav eleverna bra information. Ett stort tack till er!”
SYV, Gagnef

”Fördelen är att det blir väldigt tydligt vad föreläsarna pratar om, det dyker upp stödord på tavlan etc. Bra att det är unga människor som eleverna kan identifiera sig med. Nackdel att man inte kan ställa frågor och att det inte kommer ut yrkesverksamma som kan berätta om sin väg till ett specifikt yrke.”
SYV, Malmö


Enklare att administrera och få till rent praktiskt. Med tanke på att ni inte kunnat komma till oss tidigare så är det ju trevligt att få ta del av er.
SYV, Färgelanda

Easy for students to watch it more than once in case they missed same information.  
Teacher, Stockholm

”Jag valde att visa filmen och sedan trycka ut Foldern med arbetsuppgifterna och dela ut delar av den då och då. Då kunde eleverna bättre koncentrera sig och vi kunde skapa diskussionsgrupper. Vi jobbade igenom Foldern och kunde gå mer in på djupet.”
SYV, Aneby


Fördelen var att det var lätt att starta upp och köra igenom. Jag kan tänka mig att en nackdel är att det blir mindre personligt däremot och det är svårare om eleverna har tankar och funderingar. Eleverna tyckte att det blev lite många olika filmer.

SYV, Karlskrona

Fördel för det digitala Framtidståget är att även kunna visa filmen för elever som går i liten grupp och som inte vill vara med i stora sammanhang. Att kunna ha ”uppsamlingsheat” med elever som av någon anledning var borta när Framtidståget visades. 
SYV, Trelleborg

Tydligt , bra och kortfattat precis som eleverna gillar.
SYV, Ronneby