10 tips för en bättre studentekonomi!

1. Panta
Visst har du burkar och flaskor som ligger och skramlar där hemma? Kanske har du också någon närboende familjemedlem, släkting eller icke-studerande vän som vill bli av med sina tomburkar? Hämta upp dem med! De slipper bära burkar och flaskor - du får pengar. Win win!

2. Handla billigt
Kolla upp vilken mat du ska göra och skriv en lista så undviker du dyra spontaninköp. Handla också när du är mätt då undviker du att stoppa ner extra saker i din korg/vagn. Gör det till en sport att jaga låga priser! Det finns olika appar som hjälper dig att hålla koll på olika butikers erbjudanden.

5. Rensa och sälj
Sälj saker du inte behöver. Skapa ett konto på till exempel Blocket och Tradera och sälj sälj sälj! För lat?

6. Sälj böckerna
Låt inte gammal kurslitteratur samla damm. Sälj den! Är böckerna i bra skick kan du få en bra slant.

3. Tjäna pengar på dina åsikter
Delta i betalda undersökningar, företag vill ha dina åsikter – och de är beredda att betala för dem. Du som inte är rädd för att gå a

4. Tentavakta
I större studentstäder behövs det vakter som övervakar studenter när de skriver salstentor.

7. Cash is king
Låt kortet stanna hemma på festkvällen. Ju fler öl - desto sämre konsekvenstänk, det är sen gammalt. Ta ut det du kan tänka dig att spendera under kvällen i kontanter.

8. Roligt sparande
Att hålla i dina pengar är lättare om du sparar till något speciellt eller har pengarna på ett särskilt sparkonto.

9. Håll koll på din ekonomi
För att aldrig uppleva att saldot på kontot är noll krävs det att du har lite koll på din ekonomi. Idag finns det smidiga sätt för det.

10. Utnyttja rabatter och reor
Håll koll på var du får de bästa priserna som student. Många företag har rabatter på sina produkter för studenter - perfekt möjlighet för dig att shoppa med gott samvete!