Björknäsgymnasiet

BJÖRKNÄSGYMNASIET / DET BÖRJAR HÄR.

Spelutvecklare på en global arena, starta ett företag, bygga ett hus, stå på scen, bli forskare? Jobb direkt efter examen eller plugga vidare?

På Björknäsgymnasiet i Boden växer du både som individ och människa. Här öppnas dörrar och skapas möjligheter där du själv har alla chanser att påverka din framtid. Vi är en samling människor som tillsammans kommer att inspirera, stötta och utmana dig hela vägen. Vi arbetar i en miljö där samverkan är naturlig, utbudet bredare och attraktivare.

Något för alla
Vi erbjuder 10 nationella program, introduktionsprogram samt anpassad gymnasieskola. Därutöver erbjuder vi olika inriktningar vid flera av dessa program. Det ger dig möjlighet att utveckla just dina intressen. Du kan bli nästan vad som helst här hos oss. Tre av våra program är certifierade som college: Teknik/Vård och Omsorg/Motorbransch. Byggprogrammet är branschrekommenderat av BYN (Byggbranschens yrkesnämnd). Ekonomiprogrammet är DGE-certifierade (diplomerad gymnasieekonom) Samhällsvetenskapsprogrammet tillhör gruppen Bernadottegymnasier och samarbetar med Försvarsmakten, Estetiska-musik är en av några gymnasieskolor i Sverige som utvalts av Kungl. Musikaliska Akademin för att nominera stipendiater inom instrument och sång.

Förutom detta har vi även flera idrottsspecialiseringar som går att kombinera med några av gymnasieprogrammen: handboll, skidskytte, ishockey, fotboll och ridning.

Entreprenörskap och UF-företagande är en del av Björknäsgymnasiet och på flertalet program har du möjlighet att driva ett eget företag under delar av din gymnasietid.

Unik treårig spelutbildning
Hösten 2021 startade vi GameDev, en särskild variant av det estetiska programmet med inriktning på spelutveckling. Programmet har riksintag och plats för 16 elever/årskurs. Delar av denna utbildning sker ute på Boden Gamecamp. På GameDev kan du välja mellan flera inriktningar: programmering, grafik, ljud och berättande.

Välkommen att börja skapa grunden till din framtid här med oss!

ADRESS

Björknäsgymnasiet
Idrottsgatan 4, 96164 BODEN

Telefon: 0921-62500