Björknäsgymnasiet

BJÖRKNÄSGYMNASIET / DET BÖRJAR HÄR.

Spelutvecklare på en global arena, starta ett företag, bygga ett hus, stå på scen, bli forskare? Jobb direkt efter examen eller plugga vidare?

På Björknäsgymnasiet i Boden växer du både som individ och människa. Här öppnas dörrar och skapas möjligheter där du själv har alla chanser att påverka din framtid. Vi är en samling människor som tillsammans kommer att inspirera, stötta och utmana dig hela vägen. Vi arbetar i en miljö där samverkan är naturlig, utbudet bredare och attraktivare.

Något för alla
Vi erbjuder 10 nationella program, introduktionsprogram samt anpassad gymnasieskola. Därutöver erbjuder vi olika inriktningar vid flera av dessa program. Det ger dig möjlighet att utveckla just dina intressen. Du kan bli nästan vad som helst här hos oss. Två av våra program är certifierade som college: Teknik/Motorbransch. Byggprogrammet är branschrekommenderat av BYN (Byggbranschens yrkesnämnd). Ekonomiprogrammet är DGE-certifierade (diplomerad gymnasieekonom) Samhällsvetenskapsprogrammet tillhör gruppen Bernadottegymnasier och samarbetar med Försvarsmakten, Estetiska-musik är en av några gymnasieskolor i Sverige som utvalts av Kungl. Musikaliska Akademin för att nominera stipendiater inom instrument och sång. Läsåret 23/24 startade vi ett förberedande år (Pre-DP) för kommande studier vid International Baccalaureate, där vi just nu är en Candidate school.

Förutom detta har vi även flera idrottsspecialiseringar som går att kombinera med några av gymnasieprogrammen: handboll, skidskytte, ishockey, fotboll och ridning.

Entreprenörskap och UF-företagande är en del av Björknäsgymnasiet och på flertalet program har du möjlighet att driva ett eget företag under delar av din gymnasietid.

Unik treårig spelutbildning
Sedan 2021 har vi GameDev, en särskild variant av det estetiska programmet med inriktning på spelutveckling. Programmet har riksintag och plats för 16 elever/årskurs. Delar av denna utbildning sker ute på Boden Gamecamp. På GameDev kan du välja mellan flera inriktningar: programmering, grafik, ljud och berättande.

Välkommen att börja skapa grunden till din framtid här med oss!

ADRESS

Björknäsgymnasiet
Idrottsgatan 4, 96164 BODEN

Telefon: 0921-62500