Björknäsgymnasiet

BJÖRKNÄSGYMNASIET / DET BÖRJAR HÄR.

Spelutvecklare på en global arena, starta ett företag, bygga ett hus, stå på scen, bli forskare? Jobb direkt ef-ter examen eller plugga vidare?

På Björknäsgymnasiet i Boden växer du både som individ och människa. Här öppnas dörrar och skapas möjlig-heter där du själv har alla chanser att påverka din framtid. Vi är en samling människor som tillsammans kommer att inspirera, stötta och utmana dig hela vägen. Vi arbetar i en miljö där samverkan är naturlig, utbudet bredare och attraktivare.

Något för alla
Vi erbjuder 11 nationella program plus introduktionsprogram och gymnasiesärskola, med flera inriktningar som ger dig möjlighet att utveckla just dina intressen. Tre av programmen är certifierade som college: Teknik/Vård och Omsorg/Motorbransch. Vi erbjuder även idrottsspecialisering inom handboll, skidskytte, hockey, fotboll och ridning.

Unik treårig spelutbildning
Hösten 2021 startar vi en särskild variant av det estetiska programmet med inriktning spelutveckling. Programmet har riksintag och plats för 16 elever på Boden Gamecamp där det redan finns spelutbildningar på eftergymnasial nivå och ett flertal etablerade spelföretag. Du får lära dig utveckla dataspel, skriva interakiva berättelser och skapa underhållande spelmoment. Välj mellan olika inriktningar, så som programmering, grafik, ljud och berättande. Det tredje året är du en del i ett spelföretag där du även får lära dig de entreprenöriella förutsättningarna som råder inom spelvärlden.

Välkommen att börja skapa grunden till din framtid här med oss!

ADRESS

Björknäsgymnasiet
Idrottsgatan 4, 96164 BODEN

Telefon: 0921-62500