Praktiska Gymnasiet Luleå

Praktiska Gymnasiet Luleå är en skola med stor gemenskap, där alla syns och är delaktig. På Praktiska Gymnasiet i Luleå har vi engagerade lärare som uppmärksammar elevernas unika förutsättningar och behov.

Nybyggd skola
När du börjar hos oss på Praktiska så gör du det i toppmoderna lokaler på Ålgatan 10 i Luleå. Skolan har ny inredning och ny teknik.

Gratis frukost
Vi tror att alla mår bra av frukost i magen innan skoldagen startar, vi vet också att det är många elever som inte äter frukost hemma. Av den anledningen bjuder vi alla våra elever på gratis frukost varje dag.

APL
En stor del av undervisningen består av APL, Arbetsplatsförlagt lärande. På de flesta av våra program kan du läsa som lärling från åk. 2 eller åk. 1, beroende på program. Läser du som lärling gör du ungefär halva utbildningstiden på en APL-plats, och du kan även ansöka om lärlingsersättning hos CSN, vilket innebär att du får 1000 kr extra i bidrag varje månad.

Goda chanser till jobb
Skolan har goda kontakter med näringslivet, något som gör det lättare för dig som elev att komma ut i arbete efter avslutad utbildning. Du knyter många kontakter under din APL, ökar dina erfarenheter och utökar ditt CV. En hög andel av våra elever har jobb redan när de tar studenten.

Bli elev för en dag
Vill du komma och prova på våra program? Bli elev för en dag! Träffa elever, vår personal och få en inblick i hur det är att vara elev hos oss. Kontakta skolans studie- och yrkesvägledare för att boka en tid.

Läs mer om oss
Besök vår webbsida för mer information och aktuellt programutbud.

ADRESS

Praktiska Gymnasiet Luleå
Ålgatan 10
973 34 LULEÅ

Program

BYGG OCH ANLÄGGNING - Husbyggnad – Måleri

FORDON OCH TRANSPORT - Karosseri och lackering – Personbil – Transport

FRISÖR OCH STYLIST - Frisör - Hår- och Makeupstylist

FÖRSÄLJNING OCH SERVICE

HOTELL OCH TURISM - Turism och resor

INDUSTRITEKNIK - Svetsteknik

VVS OCH FASTIGHET - Fastighet - VVS