LBS Kreativa Gymnasiet Linköping

Välkomna till Linköpings i särklass mest kreativa och tekniskt uppdaterade gymnasieskola.

Nu ska du äntligen få välja gymnasium. Vi hoppas verkligen att du hittar rätt utbildning för just dig. Vill du ha en kul gymnasietid full med kreativt skapande och samtidigt vara förberedd för framtidens kreativa branscher och vidareutbildningar när du pluggat klart är vi skolan för dig. Vårt jobb är att hjälpa dig bli grym inom ditt unika intresse så att du efter gymnasiet kan gå ut och sätta siktet mot ditt drömjobb.

LBS Linköping är den lilla skolan med de stora ambitionerna. Hos oss blir varje elev sedd och utmanad och vår största styrka ligger i att vi jobbar aktivt med att möta just dig. Lärare som är i framkant pedagogiskt och alltid har koll på den senaste tekniken. Hos oss har vi framtidens utbildningar inom teknik och estetik.

Teknikprogrammet
Vi erbjuder Teknikprogrammet med två inriktningar. Spelutveckling är inriktningen där du programmerar och designar datorspel. App- och webbutveckling är inriktningen där du lär dig att djupdyka i olika programmeringsspråk samt att skapa appar och webbsidor.

Estetiska programmet
Är du intresserad av den estetiska sidan av spelskapande erbjuder vi Spelgrafik på Estetiska programmet. I spelgrafiken får du lära dig allt om animering och 3D-modellering. Om du istället väljer Grafisk design får du bland annat skapa trycksaker, reklam och arbeta i Photoshop. Och sist men inte minst, vi bedriver Sveriges mest framgångsrika E-sportsinriktning, här får du möjligheten att med hjälp av en egen E-sportscoach ta ditt tävlande till nya höjder.

Skolans alla inriktningar är högskoleförberedande och ger dig en god grund inför framtiden. När du slutar hos oss har du också med dig en komplett portfolio som du kan använda som arbetsprov när du söker utbildningar och jobb.

ADRESS
LBS Kreativa Gymnasiet
Badhusgatan 5
582 22 Linköping

Program

Estetiska programmet
Bild och form - Grafisk design

Estetiska programmet
Bild och form - Spelgrafik

Estetiska programmet
Estetik och media - E-sport

Teknikprogrammet
Design och produktutveckling - Spelutveckling

Teknikprogrammet
Informations- och medieteknik - AI och utveckling

Teknikprogrammet
Informations- och medieteknik - App- och webbutveckling