Blekinge Naturbruksgymnasium

Kom som du är! Bli vad du vill!

VÄLKOMNA TILL BLEKINGE NATURBRUKSGYMNASIUM
Vi är en liten skola som bryr oss mycket om våra elever. Det viktigaste för oss är Du och att Du får bästa möjliga förutsättning för en modern och gedigen utbildning i en trivsam miljö. Vi erbjuder även internatboende.

UTBILDNINGAR
Lantbruk - Djur, Växtodling, Gräv
Inriktning mot lantbruk ger dig en rolig, varierande och bred yrkesutbildning inom växtodling, lantbruksdjurens skötsel, lantbrukets maskiner, teknik och entreprenörskap. I undervisningen varvas teori med praktik. Du får lära dig bruka jorden, sköta lantbruksdjuren, köra och underhålla moderna lantbruksmaskiner, allt på ett för miljön hållbart sätt. Din utbildning sker framförallt på vårt skoljordbruk. Alla elever får en bra grundutbildning inom lantbrukets alla delar.

Skog - Maskinförare, Skogsvårdare
Inriktning mot skog är en utbildning för dig som är intresserad av skog och maskiner. Alla elever får en bra grundutbildning i skogens alla delar innan du väljer fördjupning. Du kan läsa mot antingen maskinförare eller skogsvårdare. Möjlighet finns till att ta jägarexamen på kvällstid.

Hästhållning - Ridning, Körning
Profilen ger dig en bred utbildning i skötsel och hantering av hästar. Du får grunderna i ridning och körning. Vi har ett stort ridhus, en bra terrängbana och en paddock. Du har möjlighet att ta med egen häst.

Djurvård - Hund
Detta är en utbildning för dig som har hunden som ditt stora intresse. Du får en grundläggande utbildning i skötsel och hantering av hundar. Vi har bland annat hundstall och uppvärmd hundhall. Du kan ta med din egen hund till internatet.

Introduktionsprogram
Våra introduktionsprogram vänder sig till dig som saknar behörighet.

ADRESS  
Blekinge Naturbruksgymnasium
Gamla Riksvägen 61
372 62 BRÄKNE-HOBY

Telefon: 0457-61 74 40

Program och profler

Naturbruk:

Djurvård (Profil: Hund)

Hästhållning (Profiler: Ridning eller Körning)

Lantbruk (Profiler: Djur, Växtodling eller Gräv)

Skogsbruk (Profiler: Maskinförare eller Skogsvårdare)

Introduktionsprogram:
Individuellt alternativ Programinriktat val