Hörby yrkesgymnasium

Goda chanser till jobb!

Att gå en yrkesutbildning hos oss innebär goda chanser till jobb direkt efter studenten. Men, vi ska inte ljuga! Det krävs hårt arbete, god närvaro och vilja. Utbildning mot ditt blivande yrke startar redan i årskurs 1. När du börjar hos oss räknar vi med att du både kan och vill klara din utbildning på bästa sätt!

På våra utbildningar erbjuder vi
• Engagerade och kompetenta lärare.
• Verktyg och strategier för att fullgöra din utbildning.
• Stöd och/eller hjälp av specialpedagog.
• En ChromeBook att använda under din studietid.
• Trygghet och en vi-känsla.
• Teambuildning tillsammans med elever i början av årskurs 1.
• Möjlighet till Körkortsbonus för de som inte går transportinriktningen. (Körkort ingår i transportinriktningen).
• Möjlighet till utbildningsintyg för truck i alla utbildningarna.
• Specifika kurser beroende på vilken inriktning du väljer.

Bygg- och anläggningprogrammet
- Inriktning anläggningsförare
Visste du att det saknas anläggningsförare? Det råder stor brist på anläggningsförare vilket gör att när du är klar med din utbildning – ja då väntar i stort sett ett arbete på dig. Du går från att ha varit elev i 3 år till att vara anställd med lön på ett par dagar. Veckorna innan studenten ringer många företag och undrar om vi har elever som kan tänkas sig börja arbeta hos dem. Så eftertraktade är anläggningsförarna!

Fordons- och transportprogrammet
- Inriktning transport
TYA menar att det behövs ca 50 000 yrkesförare inom de närmaste åren. Är du en av dem? I praktiken innebär detta att fullgör du din utbildning och skaffar dina körkort så är du väl rustad för ett långt arbetsliv som lastbilsförare. Ja, det krävs arbete. Ja, det är mycket att lära. Men, belöningen är ett arbete som väntar på dig när du är klar med gymnasiet. Kan det bli bättre?

Fordons- och transportprogrammet
- Inriktning personbil
Många kör bil men långtifrån alla kan felsöka, göra service och reparera en bil och just därför behövs det alltid mekaniker. Framtidsutsikterna för duktiga mekaniker ser goda ut. Om du gillar att meka med bilar och tycker det är kul att hitta fel och reparera bilar, då är personbilsteknik något för dig. Att gå en yrkesutbildning hos oss innebär goda chanser till jobb direkt efter studenten.

Sök till oss
Det finns tre olika sätt att söka till oss, som nationell elev, som introduktionselev på programinriktat val eller via yrkesintroduktion. Vill du gå som lärling eller lärlingsliknande upplägg väljer du det inför ditt andra år i samband med att du gör ditt inriktningsval.

 

ADRESS
Hörbys yrkesgymnasium
Filaregatan 6A, 242 35 Hörby

Telefon: 072-172 91 21

Program

FT-TRA, Transport

FT-PER, Personbil
BA-ANL, Anläggningsförare
Introduktionsprogram, Programinriktat val
Introduktionsprogram, Yrkesintroduktion