Nova gymnasium

LITEN SKOLA, STORA MÖJLIGHETER

Nova är en liten skola där du har större möjligheter att påverka. Du blir sedd och lyssnad på, fullmatad med kunskap och utrustad med rätt verktyg. Efter tre år hos oss är du redo för framtiden oavsett om du vill ge dig ut i arbetslivet eller plugga vidare.

STÖRRE INSIKTER - BÄTTRE UTSIKTER
Många möjligheter: Vill du fördjupa dig inom ditt program eller skaffa bredare behörighet? Vad sägs om fotboll, padel, bild, engelska 7 med mera. Vi erbjuder Erasmusutbyten med utlandspraktik eller en vecka i värdfamilj. Hitintills har vi haft samarbete med: Frankrike, Italien, Irland, England och Turkiet. Vi gör olika studieresor i regionen och välkomnar omvärlden till oss med till exempel gästföreläsare.

Luncha på stan: När du börjar hos oss får du ett lunchkort och sen väljer du själv mellan olika restauranger. Du kommer hitta något som passar dig varje dag!

Elevinflytande: På skolan finns en aktiv elevkår som arrangerar olika aktiviteter under läsåret för dig som elev. Novas elevkår (NEK) är en viktig del av skolan och vi är stolta över att ha så engagerade elever.

Vi bryr oss: Vi har engagerade lärare och ett elevhälsoteam som stöttar dig både socialt och med dina studier. Vi har extrapass med lärare och under eftermiddagarna är studieverkstaden
öppen där du kan göra klart eller fördjupa dig i något ämne. Här finns alla förutsättningar för att du ska nå din fulla potential.

Varmt välkommen till oss på Nova Gymnasium – där du får större insikter och bättre utsikter!

ADRESS
Nova gymnasium
Storgatan 25, 272 31 Simrishamn

Telefon: 0414-81 95 22

Program

Samhällsvetenskapsprogrammet, SA
Beteendevetenskap
Medier, information och kommunikation

Ekonomiprogrammet, EK

Naturvetenskapsprogrammet, NA
Naturvetenskap

Fritid och hälsa eller Pedagogiskt och socialt arbete

Försäljnings- och serviceprogrammet, FS

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, RL
Bageri eller kök och servering

Vård- och omsorgprogrammet, VO

Introduktionsprogram, IM