NTI-Gymnasiet Skåne

Kunskaper inom teknik och digitalisering kommer att vara ovärderliga på framtidens arbetsmarknad, vad du än väljer att jobba med efter dina studier. På våra 4 skolor i Skåne rustas du därför med teknisk och digital kunskap, oavsett vilket program du går. Självklart med koppling till just dina intressen och den framtida bransch du ska in i.

Teknikprogrammet
Finns hos samtliga skolor

Är du nyfiken på hur teknik kan användas för att skapa ett smartare och mer hållbart samhälle? Här står innovation som löser verkliga problem på agendan. Teknikprogrammet är ett av gymnasiets bredaste program som öppnar upp för många karriärvägar. Det passar dig som vill lära dig om teknik och programmering, och som till exempel vill bli ingenjör i framtiden. I vårt makerspace får du möjligheten att lösa tekniska utmaningar tillsammans med likasinnade, och efter dina tre år kan du läsa vårt tekniska fjärde år (TE4) för att få en gymnasieingenjörsexamen som snabbt leder till jobb.

Estetiska programmet
Finns hos NTI Gymnasiet Helsingborg

Här får du skapa allt från grafisk design till rörlig bild och ljud med hjälp av moderna digitala verktyg. En stor del av programmet är praktiskt och du kommer få jobba i spännande projekt tillsammans med andra. Fokus är på att utveckla ditt kreativa uttryck och du får öva på hur du kan kommunicera genom olika digitala medier. Du kan även testa dina idéer, bygga prototyper och driva egna projekt i vårt makerspace och fotostudio som du har tillgång till.

El- och energiprogrammet
Finns hos samtliga skolor

På vårt populära el- och energiprogram har vi fullt fokus på IT och nätverk. Programmet är yrkesinriktat och passar dig som gillar datorer och programmering. Du kommer få genomföra praktiska labbar, vara ute på praktik (APL) och arbeta i skarpa IT-projekt. Under utbildningen har du också möjlighet att ta certifikat inom t.ex. Microsoft, vilket ger dig bra meriter inför arbetslivet. Efter utbildningen kan du börja jobba direkt som bland annat nätverkstekniker eller IT-support.

Naturvetenskapsprogrammet
Finns hos NTI Gymnasiet Helsingborg och NTI Gymnasiet Malmö

Här tar du dina första steg mot att forma framtiden. Du kommer att få dyka in i spännande naturvetenskapliga utmaningar samt utforska hur aktuella metoder som bioteknik och hydroponisk odling kan göra världen bättre. På skolan får du använda modern utrustning när du labbar, såsom pascoteknik och AR/VR-teknik för biologer. Vårt naturprogram är perfekt för dig som gillar problemlösning, vill följa med i den senaste forskningen och vara med och skapa nya innovationer.

NTI Gymnasiet Helsingborg
Carl Krooks gata 9
252 25 Helsingborg
042-17 70 30
helsingborg@ntig.se

 

NTI Gymnasiet Kristianstad
Västra Vallgatan 2
291 31 Kristianstad
044-20 59 80
kristianstad@ntig.se

 

NTI Gymnasiet Lund
Sankt Lars väg 11
222 70 Lund
046-19 23 40
malmo@ntig.se

NTI Gymnasiet Malmö
Bergsgatan 20
214 22 Malmö
040-664 16 40
malmo@ntig.se