Praktiska Gymnasiet Malmö

Våra utbildningar ger dig flera möjligheter

Vill du plugga något som både ger dig ett bra jobb och förutsättningar för vidare studier? Vi vill ge dig en utbildning som du verkligen har nytta av. Genom att blanda teori med praktik får du de rätta verktygen för att kunna börja jobba direkt efter studenten. Efter ditt livs bästa skoltid. Välkommen till gemenskapen!

VAD DRÖMMER DU OM ATT BLI?
Drömmer du om att kunna jobba med ditt intresse? Eller att få lära dig något helt nytt? Hos oss kan du välja bland flera inriktningar, många utav dem finns bara hos oss. Du behöver inte ha några förkunskaper för att utbilda dig till ett yrke, men du behöver vara nyfiken, framåt och intresserad. Våra lärare är väldigt bra på att hjälpa dig och finns där om du behöver stöd. Många utav våra elever har ett jobberbjudande redan innan studenten.

FRÅN PRAKTIK TILL ARBETSPLATS
LIA, PRAO eller praktik, på gymnasiet kallar vi det för APL (arbetsplatsförlagt lärande). Vi tror på att varva teori med mycket praktik, det ger en helhet i undervisningen och du får chans att testa på ditt framtida yrke. Många av våra elever har en anställning redan innan studenten, ofta på sin APL-plats.

FULL HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Du behöver inte välja mellan en yrkes­examen och högskolebehörighet. Hos oss får du båda, det ger dig fler möjligheter i framtiden. Alla våra yrkesprogram ger dig en yrkesexamen vilket gör att du kan börja jobba direkt efter studenten.

ÖPPET HUS
På våra öppna hus får du träffa elever och lärare samtidigt som du ser dig om i våra lokaler. Du har möjlighet att ställa frågor om programmen, våra scheman och hur det går till på praktiken. Det är också ett jättebra tillfälle att känna av stämningen på skolan för att se hur det är att gå här hos oss. Kolla vår hemsida för mer information när vi har öppet hus. Hoppas vi ses!

Välkommen till oss!

ADRESS

PRAKTISKA GYMNASIET MALMÖ CITY
Industrigatan 13, 212 14 Malmö

Webbplats: praktiska.se/malmo-city

PRAKTISKA GYMNASIET MALMÖ LIMHAMN
Krossverksgatan 34, 216 16 Limhamn

Webbplats: praktiska.se/malmo-limhamn

PRAKTISKA GYMNASIET MALMÖ NORRA
Strömgatan 13, 212 25 Malmö

Webbplats: praktiska.se/malmo-norra